Атаката несъмнено е организирана от Иран. С това обвинение излезе

...
Атаката несъмнено е организирана от Иран. С това обвинение излезе
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с 18 дрона и 7 ракети

" Атаката безспорно е проведена от Иран ". С това обвиняване излезе Министерството на защитата на Саудитска Арабия, което показа доказателства на конференция, че Ислямската република стои зад офанзивата през уикенда.
 Прескъпото западно въоръжение на Саудитска Арабия безпомощно против дронове и крилати ракети
Прескъпото западно въоръжение на Саудитска Арабия безпомощно против дронове и крилати ракети

" Ние сме незащитени "

Представители на военното ведомство демонстрираха парчета на конференцията, които съгласно тях са доказателство за иранската експанзия.

Стана ясно още, че при офанзивата са били употребявани 25 безпилотни самолета и ракети . Петролното находище в Абкайк е атакувано с 18 безпилотни самолетa и четири крилати ракети, а находището в Хиджра Хурайс е ударено с три крилати ракети.

Представителите демонстрираха парчета от безпилотните самолети и ракетите. Те оповестиха, че нападението е осъществено от северна посока.
 Снимка 443452
Източник:

" Атаката е извършена от север и безспорно е проведена от Иран ", сподели представител на министерството.

" Тази офанзива не беше против Кралство Саудитска Арабия, а против интернационалната стопанска система ", разгласи полковник Турки ал Малики, представител на водената от Рияд коалиция в Йемен.

Според арабската страна офанзивата не е осъществена от Йемен. Кралството към момента се пробва да откри мястото, откъдето е осъществена офанзивата.

Saudi Arabia shows debris from missiles and drowns they say were used on the #Aramco oil facility. pic.twitter.com/a2wOQn26Aa
— Breaking News (@NewsAlertUK_) 18 септември 2019 година
По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че е наредил на държавното управление си да наложи нови наказания на Иран . Вчера американски източник разкри пред Агенция Франс Прес, че Съединени американски щати са заключили, че саудитските рафинерии са ударени с крилати ракети от територията на Иран.
 Рохани: Атаката против Саудитска Арабия е предизвестие
Рохани: Атаката против Саудитска Арабия е предизвестие

Не желаеме спор в района...Кой стартира спора? Не са йеменците

Безпилотни самолети нападнаха рафинерии на " Сауди Арамко " в Саудитска Арабия в събота , което провокира отчасти прекъсване на производството на нефт. Въпреки че отговорност поеха шиитските бунтовници хуси , Съединени американски щати упрекват Иран за случая , само че Техеран изрично ги отхвърля като " безпочвени ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР