Атаката на Хамас“ срещу Израел е подготвяна с месеци, заяви

...
Атаката на Хамас“ срещу Израел е подготвяна с месеци, заяви
Коментари Харесай

Атаката на „Хамас“ срещу Израел е подготвяна с месеци

Атаката на „ Хамас “ против Израел е подготвяна с месеци, съобщи почитан представител на палестинското ислямистко придвижване пред ДПА.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

„ Часът на нападението беше прочут единствено на дребен брой водачи на „ Хамас “, сподели Али Барака, който живее в ливанската столица Бейрут.

Според Барака ислямисткото придвижване е постигнало задачата си с интервенцията, стартирана против Израел на 7 октомври.

Едно семейство е несъзнателен очевидец на отвличането на сина си

Сега „ Хамас “ счита, че е постигнало задачите си и по-късно ще накара израелския зложелател да се съгласи на договорка за замяна на хванати от двете страни хора, изяснява Барака, като прецизира, че с цел да стартират индиректни договаряния за замяна, първо би трябвало да има прекъсване на огъня.

Представителят на „ Хамас “ съобщи, че на 7 октомври сутринта бойците на „ Хамас “, които проникнаха на израелска територия, са съумели да нападат над 50 поста и обитаеми пунктове.

Съботната офанзива изненада и Израел. Израелските сили отвърнаха с масирани въздушни удари по линията Газа.

Барака съобщи, че палестинците, които живеят в Газа, не се опасяват от предстоящата израелска наземна интервенция.

Гмуркането в разнищването разкрива многостранна финансова конструкция

„ Хамас “ не е необитаем остров. Ние сме част от арабските и ислямските нации, както и от свободните нации на света. Ние сме национално придвижване за избавление, което приканва за освобождението на нашата земя и на нашите светини, както и за завръщането на всички палестински бежанци в родината “, акцентира Барака, представен от Българска телеграфна агенция.

Барака загатна, че в случай че Израел се пробва да щурмува Газа, „ Хамас “ няма да остане самичък и би бил подсилен от близки съдружници, като да вземем за пример ливанското шиитско придвижване „ Хизбула “ и Иран.

„ Не бяхме подготвени за това, не бяхме подготвени “, сподели Ана Харари

„ Имаме задоволително оръжия и съоръжение, с цел да се оправим с окупационните сили, които бяха победени от „ Хамас “ и които се оказа, че са страшни единствено на хартия “, посочи представителят на придвижването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР