Атаката на Хамас отеква силно в Европа с вълна от

...
Атаката на Хамас отеква силно в Европа с вълна от
Коментари Харесай

Надига ли се нова вълна на терор в Европа?

Атаката на Хамас отеква мощно в Европа с вълна от антисемитизъм и закани от ислямистки гнет. Франция заяви, че ще експулсира 60 души, обвинени в разпространяването на коренен ислям. В Италия се организира антитерористична операциия. Съобщава се за двама задържани. Гърция разгласи, че е " нащрек " за скрити терористи. Пробужда ли войната сред Израел и Хамас тероризма в Европа?

Евакуиране на Версай и Лувъра, тежковъоръжени военни, патрулиращи край туристически забележителности - от 5 дни Франция е сложена под най-висока степен на опасност от терористични набези, оповестява Българска национална телевизия.

" За страдание, както видяхме в Брюксел, всички европейски страни са уязвими. Ислямисткият тероризъм в действителност се завръща и всички ние сме уязвими ", сподели Еманюел Макрон, президент на Франция.

След офанзивата на Хамас във Франция са регистрирани над 300 прояви на антисемитизъм, задържани са над 100 души, в обществените мрежи са засечени хиляди известия, съдържащи език на ненавист.

Във Франция са привикнали с терористичните закани, никой обаче не очакваше грубо ликвидиране в спокойното градче Арас. Пряка връзка сред войната в Близкия изток и убийството на учителя по френска литература от екстремист не беше открита.

Но то е част от насаждането на ненавист сред християни и мюсюлмани, разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия някогашният външен министър Ивайло Калфин.

" Това е един от огромните проблеми от възобновяването на спора от Близкия изток. Той не е единствено сред Израел и палестинци, той има много по-широки измерения. Както го помним от предишното, в това число с включването на разнообразни групировки и страни, в това число с насаждането на ненавист сред християни и мюсюлмани. Точно това търсят някои страни и това е най-голямата заплаха, " изяснява Калфин.

Осквернени еврейски знаци, обидни за Израел надписи - през последните дни антисемитизмът се ускори и в Германия. Подобни насторения има и във Англия, Шотландия.

" Джихадизмът или решението за деяние са налице от 7 октомври. Сред целите, свързани с радикалния ислям, които следим, има опредлено оживление. Според нас, както и съгласно други западни разследващи служби, тази прослава на тероризма и антисемитизма ще улесни нападенията ", споделя вътрешният министър на Франция Жерар Дарманен.

В Италия двама египтяни бяха задържани по време антитерористична интервенция. Единият задържан е и с италианско поданство.

" Засечени са разнообразни диалози и известия сред двамата задържани. Някои от тях наподобяват като същинска клетва във честност към " Ислямска страна ", сподели Марчело Виола, прокурор на Милано.

Раздвижване се следи и измежду неонацистите. В Испания е била разрушена крайнодясна организация. Задържани са 16 души, които възнамерявали набези против евреи.

Неписана причинност е рецесиите в Близкия изток да отекват мощно в Европа. При войната сред Израел и Хамас през 2014 година европейските страни още веднъж бяха залети от мощна вълна от антисемитизъм и терористични закани.

През идващите години, които съответстваха с разрастването на " Ислямска страна ", Европа беше разтърсена от кървави атентати. Повечето бяха осъществени от терористи " самотни вълци ", изповядващи коренен ислям.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР