Атаката на Делян Пеевски иска да извади президента на тепиха,

...
Атаката на Делян Пеевски иска да извади президента на тепиха,
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Атаката на Пеевси цели да изкара президента на тепиха

" Атаката на Делян Пеевски желае да извади президента на тепиха, с цел да го направи елементарен политически състезател, който се конкурира с останалите ", разяснява пред политологът доцент Огнян Минчев.

" Атаката на Пеевски против президента има една съществена цел – тя би трябвало да извади на ярко главната алтернатива, която терзае сега Румен Радев – дали да продължи да бъде президент, тъй като е страшничко да напуснеш президентството, с цел да направиш някаква партия, или въпреки всичко да се престрашиш да го направиш, или пък да останеш в президентството до края на мандата, като още веднъж дадеш на някой от своите сътрудници да оглавят една сходна партия или придвижване, с цел да те чака тя, до момента в който ти изтече мандата ", изясни той.

По думите му от известно време се следи нетрадиционна дейна роля на Пеевски в обществения политически спор.

" В продължение на дълги години той беше фигура, която хем участваше в политиката, хем не взимаше отношение към политическите събития обществено ", подсети политологът и продължи:

" Сега е в нова роля. Виждаме, че извършва тази роля с значителен хъс и я извършва като нападна едни или други политически сили или фигури. На мен ми се коства, че зад неговото държание има една не просто самостоятелна, а една по скоро групова игра на ориентиране на Пеевски като острие на една по-дългосрочна визия. Атаките, които той реализира, са на процедура офанзиви, които би трябвало да обезпечат все по-голяма власт и все по-хегемонно политическо пространство на политическите сили, които по този начин или другояче си сътрудничат с Движение за права и свободи и Пеевски. От тази позиция би трябвало да преглеждаме и офанзивата против президента ".

Според Огнян Минчев включването в този миг на една възможна различна политическа групировка към президента не е в полза на неофициалната коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Това също е мотив президентът да бъде подложен на мястото си, с цел да реши дали ще бъде президент или ще бъде политически съперник ", акцентира той.

Политологът изрече мнение, че и в двата случая ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат облагодетелствани от обстановката.

Минчев разяснява, че това държание на Пеевски цели да сътвори нов облик на Движение за права и свободи. Според него партията ще бъде изменена значително, в случай че Пеевски стане даже единствено съпредседател.

" Също по този начин приобщаването на Движение за права и свободи и Пеевски към политическия интерес на Бойко Борисов и ГЕРБ играе значима роля в целия този спектакъл ", изрече мнението си политологът.

" Оста ГЕРБ – Движение за права и свободи може да се преглежда и като ос, към която на един идващ стадий ще се образува едно ново болшинство и едно ново ръководство ", предвижда Минчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР