Атака с дрон в Южна Русия предизвика пожар в петролна

...
Атака с дрон в Южна Русия предизвика пожар в петролна
Коментари Харесай

`Пожар в петролна рафинерия в Южна Русия след атака с дрон

Атака с дрон в Южна Русия провокира пожар в петролна рафинерия в четвъртък, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на съветската държавната организация ТАСС.

Това става след поредност от офанзиви с дронове, оповестени от Русия, в това число една в сряда против Кремъл, за която Москва твърди, че е била опит за ликвидиране на президента Владимир Путин.

Пожарът в резервоара на петролната рафинерия в селището Илски в южния Краснодарски край е почнал след нахлуване от „ неидентифициран дрон “, сподели чиновник на службите за незабавна помощ пред ТАСС.

Губернаторът на Краснодар Вениамин Кондратьев сподели, че пожарът в рафинерията е бил на повърхност от 400 квадратни метра и бил бързо е сподавен.

В близкото село Волна сходен пожар в петролен контейнер в сряда обхвана 1200 квадратни метра, като управляващите обявиха, че той е породен от разрушил се дрон.

Същия ден Москва съобщи, че е свалила два дрона, ориентирани към резиденцията на Путин, и упрекна Украйна в опит за „ терористичен акт “.

Киев настоя, че няма „ нищо общо “ с хипотетичната офанзива с дронове, предполагайки, че тя е „ инсценирана “ от Москва. Съединените щати показаха песимизъм по отношение на всевъзможни обвинявания, направени от Русия.

Поредицата от явни саботажни офанзиви бе употребена, с цел да се подчертае излагането на Русия на противников удари, до момента в който Кремъл се приготвя за значими празнувания на годишнината от Втората международна война. Отбелязването на 9 май – деня на успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война, се трансформира в централно събитие по време на ръководството на Путин, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР