Астрономите стават свидетели на раждането на галактиките. Учените от Международната

...
Астрономите стават свидетели на раждането на галактиките. Учените от Международната
Коментари Харесай

Научни изследвания на МКС: В търсене на живот извън нашата слънчева система

Астрономите стават очевидци на раждането на галактиките. Учените от Международната галактическа станция (МКС) възнамеряват да търсят живот на други места в нашата слънчева система.  

Това споделя журналистът на Voice of America (VOA), Араш Арабасади в своя репортаж от Ню Йорк. 

Художник показва раждането на новооткрита вселена след Големия гърмеж, формирал нашата Вселена. Астрономите, докладващи за находката, я назовават вселена “Паяжина ”, оповестява VOA

„ Паяжина ” ще стане преобладаващата вселена в галактическия свръхкуп след няколко милиарда години “, показва ученият Лука Ди Масколо от Университета в Триест, Италия.  

Авторите на отчета споделят, че това е първото разкриване на парещ газ в този към момента формиращ се клъстер от галактики. Експертите направиха откритието, употребявайки чилийския Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) (уеб камера, която предлага изгледи с висока разграничителна способност- бел.ред.), предава VOA . 66-те антени на ALMA дават на откривателите от междуправителственото партньорство на 16 страни по-добра визия за температурите на газа в дълбокия космос, което съгласно тях ще им помогне да научат повече за това по какъв начин се образуват галактиките.  

Тази седмица развален товарен транспортен съд напусна МКС. Учените откриха приключване на охлаждаща течност от закачената към станцията съветска капсула “Союз ”. Това е второто сходно приключване през последните няколко месеца, предава VOA

Екипи от НАСА и съветската галактическа организация “Роскосмос ” откриха, че капсулата не е безвредна за полет. “Роскосмос ” разгласи, че “Союз ” се е върнал със стотици килограми товар, в това число галактически проби, които ще бъдат изследвани на Земята.  

Междувременно индийската галактическа организация сполучливо изстреля ракета, носеща десетки спътници за основаната в Обединеното кралство информационна компания OneWeb. Мисията беше част от съглашение с комерсиалното поделение на страната NewSpace India Limited, заяви VOA

Най-накрая тази седмица галактическият транспортен съд Jupiter Icy Moons Exploration (JUICE) – е съвсем подготвен за пътешестване до Юпитер и неговите ледени луни.  

„ JUICE самичък по себе си не е планиран да търси живот на ледена луна, само че в случай че желаеме да намерим живот другаде в Слънчевата система, има възможност той да е под самия лед, в случай че има океан под леда на една от тези луни ”, сподели Каролайн Харпър от Британска галактическа агенция 

JUICE би трябвало да бъде изстрелян на 13 април и ще разгърне своите 10 великански слънчеви панела, с цел да оцени заобикалящата го среда, когато най-сетне доближи орбитата на Юпитер през 2031 година, заяви Араш Арабасади. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР