Астрономите от американския Project Pluto най-накрая стигнаха до заключението, че

...
Астрономите от американския Project Pluto най-накрая стигнаха до заключението, че
Коментари Харесай

Разкриха тайната на ракетата, която лети към Луната

Астрономите от американския Project Pluto най-сетне стигнаха до заключението, че летящият към обект не може да бъде нищо друго с изключение на китайската ракета. Това съобщи Бил Грей, началник на Project Pluto по следене на близки до Земята обекти.

Първоначално обектът беше взет за горната степен на на SpaceX. Сблъсъкът се чака при започване на март и последствията от него евентуално ще бъдат следени от орбита. В края на януари 2022 година астрономи оповестиха, че на траектория към конфликт с се намира ръкотворен обект – отработила степен на ракета. Тогава, въз основа на наличните данни, експертите от Project Pluto допуснаха, че това е част от на SpaceX - Falcon 9, изстреляна през 2015 година със спътника Deep Space Climate Observatory (DSCOVR). Но по-късно представители на плана признаха за неточност и обявиха, че този сътворен от индивида обект се явява китайският уред „ Чанъе-5Т1 “.
свързани новини18286на 31.03.2018
Той е изстрелян през октомври 2014 година с Long March 3C в качеството на тест за задачата по връщане на лунни мостри, само че представители на китайското външно министерство опровергаха тази информация.

“Няма никакви аргументи да се счита, че този обект може да е нещо друго с изключение на ускорителя от „ Чанъе-5Т1 “. Всеки, който твърди противоположното, се опълчва на голямото количество доказателства “, твърди Грей.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР