Астронавтката на Европейската космическа агенция Саманта Кристофорети от Италия става

...
Астронавтката на Европейската космическа агенция Саманта Кристофорети от Италия става
Коментари Харесай

Вижте коя е първата европейка командир на МКС

Астронавтката на Европейската галактическа организация Саманта Кристофорети от Италия става пълководец на Международната галактическа станция (МКС) в края на септември, заяви на уеб страницата си Европейската галактическа организация (ЕКА). Тя ще поеме поста от съветския космонавт Олег Артемиев, с който са дружно на борда на МКС от пролетта. Артемиев дойде на борда на станцията на 18 март дружно с още двама космонавти, а Кристофорети - на 28 април, с трима американски астронавти, написа Българска телеграфна агенция.

От началото на своята задача " Минерва " през април 2022 година, Кристофорети управлява американския сегмент на МКС и управлява дейностите на модулите и съставените елементи на станцията на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Япония и Канада.

Когато поеме ръководството на МКС от Артемиев, тя ще е петият европеец пълководец на МКС и първата жена европейски астронавт на поста.

ESA astronaut Samantha Cristoforetti will soon fulfil the role of commander of the International Space Station. will be the fifth European, and the first European female, to do so.

Read all about it here
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР