Астронавтите Джасмин Могбели и Лорал О'Хара излязоха извън Международната космическа

...
Астронавтите Джасмин Могбели и Лорал О'Хара излязоха извън Международната космическа
Коментари Харесай

Космическите пътешественици изпълняват една основна задача на системата за захранване на космическата станция, но им свършва времето за друга

Астронавтите Джасмин Могбели и Лорал О'Хара излязоха отвън Международната галактическа станция в сряда, с цел да сменят лагерен възел в една от слънчевите системи на лабораторията механизми за въртене на масива. Но задачата им лиши повече време от предстоящото и те не съумяха да извлекат несполучлива кутия с електроника, както беше планувано.

Това беше първото излизане в открития космос за Могбели и О'Хара, четвъртото излизане в открития космос напълно от дами и първото сходно излизане от януари 2020 година, когато Джесика Меир и Кристина Кох приключиха третата си EVA или активност отвън летателния уред.

12-тото излизане в космоса за годината стартира в 8:05 ч. EDT, когато Могбели и О'Хара превключиха своите скафандри на зареждане от батерия.

Двете съществени цели на галактическата разходка на 269-та станция бяха да се размени влошен лагерен възел в един от двата механизма за въртене на слънчевия масив на станцията и да се извлече развален информационен съставен елемент, съхраняван на външна платформа, тъй че да може да бъде изпратен назад на Земята за ремонт.

O'Hara се концентрира върху подмяната на лагерния възел в лявата слънчева алфа въртяща се връзка на станцията, или SARJ, която върти външни слънчеви масиви, с цел да усили оптимално производството на сила. Всеки SARJ е екипиран с 12 лагерни възли, които се захващат към въртящ се 10,5 фута необятен „ спортен пръстен “.

Докато О'Хара работеше, с цел да развие лагерния възел, Могбели в профил към този момент непотребен приспособление за манипулиране, с цел да направи път за бъдещото инсталиране на разгръщащо се одеяло от слънчеви масиви.

Тя беше в развой на правене на фотоси на региона, където ще бъдат конфигурирани новите масиви, когато контролерите на полета я помолиха да помогне задръжте О'Хара на място, до момента в който тя се мъчеше да разхлаби крепко затегнатите болтове, държащи лагерния възел на място.

До момента, в който разваленият лагерен възел беше дефинитивно отстранен, екипажът изостана с към час. О'Хара употребява револвер за смазка, с цел да смаже спортния пръстен, до момента в който Могбели се насочи към близката външна камера, с цел да реалокира сгънат Ethernet кабел.

След като оказа помощ за стабилизирането на О'Хара, до момента в който тя употребява електрически инструмент, с цел да затегне болтовете, държащи аварийния лагерен възел на място, Могбели се придвижи до външна платформа за предпазване, където беше спретнат несполучливият радиокомуникационен съставен елемент на S-обхвата.

Първоначално тя и О'Хара възнамеряваха да отстранен модула и да го донесат назад в шлюза на станцията за вероятно връщане на Земята. Но като се има поради изгубеното време за инсталиране на лагерния възел, контролерите на полета избраха Могбели просто да приготви устройството за премахване по време на бъдеща галактическа разходка. О'Хара й оказа помощ към края на EVA.

В един миг по-рано от галактическата разходка Могбели загатна, че не може да откри чанта с принадлежности, която е завързала за близкия парапет. Казаха й да го потърси по-късно, само че не беше известно незабавно дали го е намерила или някак си се е освободил и е изплувал.

Във всеки случай астронавтите се върнаха в шлюза на Quest и го затвориха излезе от 6-часовата 42-минутна галактическа разходка в 13:47 ч.

" Поздравления и на двама ви за първите ви EVA ", сподели астронавтът Ан Макклейн по радиото от контрола на задачата. „ Вие и целият екип тук безвредно изпълнихте комплицирана и интернационална задача. Добре направено. “

Могбели благодари на треньорите на екипажа, добавяйки „ Бих желал също да благодаря на моето семейство и другари. Това е доста специфичен миг за мен, излизам на първата си галактическа разходка, с моя добър другар и човек, на който в действителност се почитам, Лорал. Така че благодаря, че ми дадохте това... Наистина мисля, че е належащо село и имам мощно село. “

В последното позвъняване към своите близначки на 2 години и половина тя добави: „ Зелда и Естел, мама ви обича и се надявам, че това е увещание, че фантазиите могат да станат действителност. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР