Астронавти говорят за странния аромат на Космоса. Астронавтите често говорят

...
Астронавти говорят за странния аромат на Космоса. Астронавтите често говорят
Коментари Харесай

Астронавти говорят за странния аромат на Космоса

Астронавти приказват за странния мирис на Космоса. Астронавтите постоянно приказват за извънредно странния мирис на Космоса. Естествено, те не могат да го усетят, до момента в който се движат директно из него, защото вътрешността на галактическите им костюми е с елементарен аромат на пластмаса.

Но сега, в който смъкват каските си, надушват мощния, присъщ лъх. Ароматът прилепва към костюмите, каските, ръкавиците и инструментите им. Бегълците от съвсем абсолютния вакуум, евентуално частици атомен О2, носят миризмата на сушено месо, парещ метал и пушек от заваряване.

Стивън Пиърс, химик от НАСА, пресъздава галактическата миризма на Земята. Според него металическият акцент идва от високоенергийни трептения на йони. Макар и остра, миризмата на Космоса не е наложително неприятна. Астронавтът Дон Пети я разказва по следния метод: „ Трудно е да се опише, сигурно не е обонятелният еквивалент на изразяването на чувствата от нова храна от рода на „ има усет на пиле “.

“Напомни ми летата в колежа, когато с часове заварявах уреди за едно дървосекачно оборудване. Приятно сладка миризма на изпаренията при спояване – по този начин мирише Космосът… “.

„ Това е нещо, което не си подушвал в никакъв случай преди, само че знаеш, че в никакъв случай няма да
го забравиш “, споделя астронавтът Кевин Форд през 2009 година.

Пластмаса, която не цапа морето

Източник

Астронавти приказват за странния мирис на Космоса

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР