"Астрал холидейз", който е и един от най-големите туроператори в

...
"Астрал холидейз", който е и един от най-големите туроператори в
Коментари Харесай

Очаквано фалира голям туроператор в България! Очакват се още фалити след срива на Томас Кук!

"Астрал холидейз ", който е и един от най-големите туроператори в страната, разгласи, че влиза в процедура по неплатежоспособност, оповестиха от туроператорската организация. Това става две седмици откакто английският туристически оператор "Томас Кук " банкрутира, а отраженията върху българската туристическа промишленост стартират да се демонстрират.

Компанията беше сътрудник на "Томас Кук " за България.

"С голямо страдание и отчаяние, желаеме да Ви съобщим, че се постанова да прекратим активността и да стартираме процедура по оповестяване в неплатежоспособност на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД от 07.10.2019 година след съвсем 24 години наличие на туристическия пазар и макар неимоверните старания на управлението и чиновниците. Това решение е взето след извънредно доста полемики, старания и опити да се обезпечи финансиране за сдружението. Причините да се стигне до тук са сложни, само че това, което ни остава са спомените, невероятните моменти, когато Вие сте били щастливи, и когато сме били повода за Вашето положително въодушевление и пълноценна отмора. През годините постоянно сме се старали да реализираме високо качество на предлаганите от нас услуги и да осигурим оптимален комфорт на нашите клиенти, както и незабравими преживявания ", пишат от там.

Агенцията твърди, че е подхванало всички ограничения за зашита на клиентите си. „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД поддържа годна застрахова „ Отговорност на туропратора “. Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД, които сега се намират зад границата са напълно платени, заради което не съществува заплаха от проблеми с полети или отвод за настаняване в хотели или други туристически услуги ", излиза наяве от каченото на уеб страницата на организацията.

„ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД няма да има опция да реализира бъдещи планувани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. Клиенти с бъдещи пътувания, които са заплатени на 100% от АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл към сътрудници, ще бъдат персонално известени от чиновници на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД. Клиенти, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, защото всички билети са към този момент закупени и платени от „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД. За инспекция на разписанието и часовете на полетите, предлагаме клиентите да създадат информация със съответната самолетна компания, когато наближи датата на пътешестване по издадените към този момент самолетни билети.

Клиентите на „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания, само че АСТРАЛ Холидейз не е заплатил към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са обезпечени със застраховка „ Отговорност на туроператора “, подписана сред „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД и ЗК „ Уника “, с покритие - 700 000 лева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР