Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД има валидна застраховка със застрахователната компания

...
Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД има валидна застраховка със застрахователната компания
Коментари Харесай

Ангелкова: Астрал Холидейз има валидна застраховка, няма риск за клиентите

„ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД има годна застраховка със застрахователната компания „ Уника “ АД. Лимитът на полицата е 700 000. лева и е за период до 14.11.2019 година. Има годна застраховка по този начин, че да не са сложени под риск клиентите на „ Астрал ”, които са си закупили туристически пакети или други услуги от организацията. Това съобщи на конференция министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БГНЕС.
Всички законови условия на туризма са спазени. Размерът на застраховката е 700 000 лв. и ще покрие всички искания. Застрахователят пое ангажимент незабавно изключително за клиенти, на които им предстоят пътувания до края на седмицата, да им заплатят претенциите и да преценяват дали да осъществят пътуването си, или не. Максимално ще спомагаме на всички, тъй че да няма ощетени клиенти по отношение на оповестяването на тази неплатежоспособност, добави Ангелкова. Тя заяви още, че след конференцията пътуват за Германия, а на следващия ден са им срещите с техния министър на туризма.
За мен банкрутът е българският „ Томас Кук ” като история и мащаби. Това съобщи от своя страна изпълнителният шеф на застрахователна компания „ Уника ” Николай Генчев. 15-те дни, които са упоменати са оптималният период, гледаме оптимално бързо да удовлетворим потърпевшите клиенти. На хората, възнамеряващи да пътуват ще се постараем бързо да им възстановим парите. Два пъти беше упоменато, че „ Астрал ” има покритие от 700 000 лв., мога единствено да похваля туроператора, добави Генчев. Могат да са спокойни и те, и ние, и всички клиенти, че ще получат финансово овъзмездяване на претърпените вреди. Всеки клиент може посредством уеб страницата или посредством телефонния ни номер на „ Уника ” да предяви претенциите си, сподели още Генчев.
 след 24 години активност на туристическия пазар у нас един от най-големите оператори в бранша – " Астрал Холидейз ", приключва активността си. Това стана ясно по-рано от известие на уеб страницата на компанията. От през днешния ден сдружението стартира процедура по оповестяване на неплатежоспособност. Решението е взето след несполучливи опити да се обезпечи финансиране за сдружението. Крахът на родния туроператор се случва след банкрута на английския туристически колос " Томас Кук ", чийто формален представител в България е " Астрал Холидейз ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР