Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за

...
Аспарух Соколов триумфира в най-голямото международно състезание по ски за
Коментари Харесай

Българин триумфира в най-голямото международно състезание по ски за деца у нас

Аспарух Соколов победи в най-голямото интернационално съревнование по ски за деца в България – Купа „ Капи “ , което се организира на 28 и 29 февруари в Банско. 15-годишният състезател, представител на клуб „ Витоша ски “ , се отличи със забележителни умения, спечелвайки първи места както в слалом, по този начин и в великански слалом в своята възрастова категория.

„ Благодаря на треньора ми Михаил Седянков за неизменимата поддръжка и директиви по време на цялата ми кариера. Без него нямаше да реализира този триумф. За мен ски спортът не е просто занимание или специалност – той е метод на живот “ , споделя младият скиор.

Организирана от „ Юлен “ АД и БФСки, Купа „ Капи “ притегли 200 надарени състезатели от 12 страни . Старшите възрастови групи се изправиха пред очите на Кармела Фернандес , секретар на Международната организация за детски надпревари по ски към ФИС, която изрази удивление от съвършената организация и високото равнище на участниците.

Призьорите на Купа „ Капи “ бяха удостоени с почетни награди от Кармела Фернандес, Георги Бобев – вицепрезидент на БФСки, Стойчо Баненски – кмет на Банско, Фатих Кюйчи – механически пратеник, Георги Попов от „ Юлен “ АД и Виктор Гичев от БФСки.

Аспарух Соколов стартира своята ски кариера още на 5-годишна възраст и печели десетки титли на български и интернационалните надпревари. Преди надпреварата в Банско, той стана първенец и на друго влиятелно съревнование , което се организира в Словения . Сред представители от 26 страни, той показва изключителна сръчност и убеденост, спечелвайки надпреварата с преднина от повече от 2 секунди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР