Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен

...
Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията настоява за единен час за работа на ресторанти и кафета в цялата страна |

Асоциацията на заведенията ще упорства за определянето на обединен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната. Предстоят договаряния със здравния министър.

Различната дълготрайност на работния ден в другите градове на страната основава напрежение измежду сектора, разгласи ръководителят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„ Едни градове са до 23:30, едни до 21:00, други до 22:00, не може по този начин. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 е обикновено време и за заведения за хранене, и за кафета, с цел да можете вие да вечеряте умерено и въпреки всичко да се поддържа някакъв тип бизнес “, сподели той пред БНР.

От асоциацията разясниха и желанията на държавното управление да поддържа работещите в сектора още веднъж по гледище на национално показаните организации на заведенията, които желаеха компенсации за служащите и чиновниците си в размер на 80 % от възнагражденията по трудов контракт.

Според Алибегон помощта не е задоволителна, само че е отчасти решение.

„ Ние искахме 80% от трудовия контракт и страната може да направи 80 % от минималната работна заплата. Има огромна разлика, нали, само че зависи кой на какъв брой се е осигурявал, само че въпреки всичко е някаква стъпка и някаква помощ “, разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР