Асоциацията на заведенията настоява за определяне на единен вечерен час

...
Асоциацията на заведенията настоява за определяне на единен вечерен час
Коментари Харесай

Ресторантьори искат вечерен час 23.30 за цялата страна

Асоциацията на заведенията упорства за установяване на обединен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната. Конкретното предложение е работното време на заведенията за хранене в цялата страна да е до 23.30 часа. За задачата сдружението ще договаря със здравния министър Костадин Ангелов, откакто ресторантьорите в Габрово започнаха митинги.

" Едни градове са до 23.30 ч., едни до 21.00 ч., други до 22.00 ч., не може по този начин. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 е обикновено време и за заведения за хранене и за кафета, с цел да можете вие да вечеряте умерено и въпреки всичко да се поддържа някакъв тип бизнес ", сподели ръководителят на асоциацията Ричард Алибегов.

Кметските заповеди, с които бе лимитирано работното време на заведенията и заведенията за хранене в страната, основава напрежение измежду сектора поради другата дълготрайност в обособените градове, добави той.

Сред най-либералните се оказа столичният кмет Йорданка Фандъкова, която вкара точно този вечерен час. Всъщност, за огромна част от заведенията за хранене и кафетата в София, той не се явява никакво ограничаване, тъй като те по принцип работят до тогава.

От асоциацията разясниха и желанията на държавното управление да поддържа работещите в сектора още веднъж по гледище на национално показаните организации на заведенията, които, припомняме, желаеха компенсации за служащите и чиновниците си в размер на 80 % от възнагражденията по трудов контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР