Асоциацията на прокурорите призова в процеса на съдебната реформа да

...
Асоциацията на прокурорите призова в процеса на съдебната реформа да
Коментари Харесай

Прокурорите с писмо до правосъдния министър: Искаме да участваме в съдебната реформа, няма да бъдем пасивни наблюдатели

Асоциацията на прокурорите прикани в процеса на правосъдната промяна да бъде дадена опция за интензивно присъединяване и на българските прокурори. Това се показва в писмо на организацията до правната комисия в Народно събрание и правосъдния министър.

„ Няма по какъв начин една промяна да бъде вярно извършена, в случай че се базира само на блян към заличаване и негативизъм, в случай че не стъпи на постигнатите до този миг позитивни неща и безспорни постижения, в случай че зад нея са скрити конюнктурни политически и/или стопански цели и ползи. Няма по какъв начин да бъде реализиран положителен резултат, в случай че не бъде чут гласът на професионализма и разума“, показват от асоциацията.

„ От години сигнализираме, че е налице крещяща потребност от дълбока и кардинална смяна в материалното и процесуално наказателно законодателство. Налице са и редица въпроси, които подлежат на рационализиране в устройствения Закон за правосъдната власт, открит е дебатът за възможни конституционни реформи“, написа в писмото на прокурорската асоциация.

Обвинителите споделят, че няма да бъдат въздържан наблюдаващ, а деен участник тези процеси
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР