Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) настоява в писмо

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) настоява в писмо
Коментари Харесай

От АОБР настояват за конкурсно начало при избора на изпълнителен член на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) упорства в писмо до премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г управническата стратегия на всеки претендент за изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да бъде показана и предпазена пред Националния съвет за тристранно съдействие. Това би трябвало да стане навън съвещание с обезпечено присъединяване и ангажираност на министъра на енергетиката, КЕВР и организации, представляващи заинтригувани страни - както съсловни, по този начин и потребителски.

По този метод, съгласно организацията на работодателите, ще има гаранции за експертност и репутационен ангажимент при избора на изпълнителен член на Съвета на шефовете на БЕХ.

От АОБР упорстват способените органи в държавната администрация да обезпечат условия и бистрота на подбора и своевременното назначение на съответния претендент, притежаващ нужните качества и показал най-хубава стратегия за развиване и рационализиране работата на БЕХ.

Писмото до премиера е изпратено от Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има от името и по предписание на АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, ротационният ръководител на АОБР за 2020 година

В писмото се акцентира, че БЕХ е най-голямото държавно сдружение в страната на база притежавани активи. Ръководството на това сдружение реализира държавната политика в региона на енергетиката, акцентирайки върху стратегически цели и ограничения за постигането им, реализирани след това от оперативното управление на съответното дъщерно сдружение. БЕХ е едноличен притежател на съществени структуроопределящи предприятия. Според работодателите това значи, че с изключение на условията за професионален и управителен опит, водещ аршин би трябвало да е представянето и отбраната на управническа стратегия за интервал от най-малко 5 години по всяка от тематиките от компетенциите на сдружението.

На 19 август от Министерството на енергетиката оповестиха, че досегашният изпълнителен шеф на "Български енергиен холдинг " ЕАД Жаклен Коен е подал молба за освобождение на заеманата от него служба. Изложените от него претекстове за решението му са били персонални аргументи. Министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по одобри подадената молба за освобождението му като член на Съвета на шефовете на БЕХ ЕАД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР