Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) осъди проявите

...
Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) осъди проявите
Коментари Харесай

Организации осъдиха проявите на агресия над журналисти

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) осъди деянията на експанзия към журналистически екипи, отразяващи митингите, провеждани през последните дни в страната. В позиция до медиите се споделя, че публицистите и медиите извършват своята социална функционалност да оповестяват значима за обществото информация, отразявайки митингите.

"Усилията на нашите сътрудници да бъдат в центъра на събитията от последните дни, тъй че да могат да отразят „ онлайн “ протичащото се, са показателни за техния професионализъм. Уважението към свободата и неприкосновеността на публицистите е индикатор за културата, зрелостта и демократичността на обществото ", споделят от АБРО.

Пети ден на митинги в София

И подчартаха:

"Журналистическите екипи бяха и са на предна линия през целия развой на директно отразяване на пандемията от Covid-19, до момента в който ние оставахме в домовете си. Задаваха значимите за обществото ни въпроси, свързани със здравето ни и с икономическото и общественото отражение на ограниченията. Сега наличието на публицистите на терен прави допустимо картината на общественото и политическо напрежение да бъде в домовете на всички български жители ".

По-рано през днешния ден от Асоциацията на европейските публицисти – България приканва както протестиращите, по този начин и органите на реда за толерантно отношение към медийните екипи, които отразяват митингите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР