Асоциация Хидроенергия обвини риболовен клуб Балканка в разпространение на заблуди

...
Асоциация Хидроенергия обвини риболовен клуб Балканка в разпространение на заблуди
Коментари Харесай

ВЕЦ индустрията: Не пресушаваме реките и няма да строим в защитени зони

Асоциация " Хидроенергия " упрекна рибарски клуб " Балканка " в разпространяване на заблуди и откровени неистини в медиите по отношение на активността на водноелектрическите централи, изказвания за нанасяни от тях екологични и финансови вреди и за капиталови планове, каквито няма.

Отговорът на браншовата организация идва откакто в понеделник от " Балканка " оповестиха, че на идващия ден ще има народен митинг на четири места в страната поради лобистки, съгласно клуба, оферти на екоминистъра Асен Личев за ремонти в Закона за водите и Наредбата за прилагане на повърхностните води. Риболовците настояват, че те ще доведат до взрив на градежи на Водноелектрическа централа в предпазени зони и оповестиха, че има проекти за хидроцентрали в цялото Кресненско дефиле. Освен това щели да узаконят противозаконни водни мощности.

На планувания в София, във вторник, митинг обаче имаше доста малко хора.

От " Хидроенергия " в този момент отвръщат на всяко от изказванията на " Балканка ", които съгласно заетите в сектора са или откровена операция, или недоумение на този бизнес.

Асоциацията показва, че се трансформира единствено част от наредбата, поради текстове, признати при значително нарушаване на административните правила и на законните права на вложителите. Става въпрос за условието при подаване на заявление за водоползване да дават и документ за отстъпено право за градеж на съответната хидроцентрала. Такова при построяването им не е било изисквано и няма ред, по който да се даде със задна дата. Този текст е бил непосредствено оповестен в Държавен вестник, без да е обсъждан, което е юридически парадокс, декларират от " Хидроенергия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР