Асма ал Асад - първата дама на Сирия и бивш

...
Асма ал Асад - първата дама на Сирия и бивш
Коментари Харесай

Великобритания започна предварително разследване срещу съпругата на Башар Асад

Асма ал Асад - първата дама на Сирия и някогашен английски капиталов банкер, е изправена пред вероятно правосъдно гонене и загуба на английското си гражданство, заяви вестник „ Sunday Times “.

Лондонската полиция е почнала авансово следствие поради изказвания, че брачната половинка на сирйския президент Башар Асад е подбуждала и насърчавала терористични актове по време на десетте година революция в Сирия.

Говорител на полицията съобщи, че на 31 юли 2020 година е получило информация по отношение на продължаващия в Сирия спор, която е обект на инспекция от чиновниците в отдела за военни закононарушения.

Изданието оповестява, че полицията е почнала авансово следствие, откакто интернационалната адвокатска гилдия „ Guernica 37 “ е изпратила „ доказателства за въздействието на първата дама в ръководството на Сирия и за откритата ѝ поддръжка за сирийските въоръжени сили “.

Подчертава се, че е малко евентуално Асма ал Асад да дойде в Лондон на правосъдно съвещание и не е ясно дали ще се стигне до съд в нейно неявяване. Вестникът позволява, че е допустимо да бъде издадена алена бюлетина на Интерпол, която ще ѝ попречи да напусне територията на Сирия, с цел да не рискува да бъде задържана.

45-годишната Асма ал Асад е родена и живяла в Лондон, където работи в капиталова банка до брака си с Башар Асад през 2000 година и продължава да бъде гражданин на короната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР