Асма ал Акрас е родена през 1975 година в Лондон.

...
Асма ал Акрас е родена през 1975 година в Лондон.
Коментари Харесай

Розата на пустинята Асма Асад – от детство в Лондон до първа дама на Сирия

Асма ал Акрас е родена през 1975 година в Лондон. Родителите ѝ са сирийски сунити, напуснали родината си още през 50-те години. Баща ѝ прави кариера в Лондон като кардиолог, майката е работила в областта на дипломацията. Семейството се числи към образованата горна каста на сирийското общество.

Вижте в фотоси Асма Асад - Розата на пустинята

Детството на Асма е пищно и типично британско. Ваканциите са времето, в което посещава Сирия, където още като тийнейджърка се среща с 10 години по-големия президентски наследник Башар ал Асад.
 Асма Асад Gulliver/Getty Images
Еманципираната Асма може да се похвали с впечатляваща кариера - приключва информатика и френска литература в реномирания лондонски Кингс Колидж, след което стартира работа като капиталов банкер първо в Дойче Банк, а сетне в Дж. П. Морган.

Вижте в фотоси първите дами, които светът дълго ще помни

Башар е по-малкият наследник на ръководещия Сирия с твърда ръка Хафез ал Асад. Учи медицина в Англия, когато през 1994 по-големият му брат, съдбоносен за правоприемник на татко си, умира в автомобилна злополука. Изглежда, че Башар и Асма се опознават таман по това време в Лондон. Ала той би трябвало да се завърне в Дамаск - татко му го готви за престолонаследник.

През октомври 2000 година младата Асма се мести в Дамаск и на 31 декември се омъжва за приятеля си от детските години. Днес Асма Асад има три деца и продължава да живее в размирната Сирия.

„ Розата на пустинята “ Асма Асад няма желание да бяга от Сирия (ВИДЕО)

Асма е считана за една от най-красивите първи дами в света.
 Асма Асад Gulliver/Getty Images
Модната библия Vogue я назова „ Розата на пустинята “ в публикация, оповестена през 2011 година, само че по-късно свалена от уеб страницата на списанието.

Същата година се появиха клюки, че първата дама на Сирия е избягала с децата си в Лондон, само че брачната половинка на Башар Асад опроверга информацията и съобщи, че в никакъв случай не си е помисляла да отиде някъде другаде. По тематиката Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР