Асистентите на лишения от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални

...
Асистентите на лишения от свобода руски опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Близки до Навални са притеснени за здравето му след припадък в затвора

Асистентите на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални обявиха, че са съществено обезпокоени за здравето му и че от няколко дни не могат да се свържат с него, пише  Reuters .

47-годишният Навални е затворен в наказателна колония източно от Москва и е наказан на общо над 30 години по обвинявания, които съгласно него са скалъпени, с цел да се заглушат рецензиите му против президента Владимир Путин.

Асистентите му обявиха, че юристите на Навални са стояли през целия ден пред колонията, само че им е било отказано да го посетят и той не се е явил на плануваните правосъдни съвещания по делото му.

" Научихме, че предходната седмица той е имал сериозен случай, обвързван със здравето. Животът на Навални е изложен на огромен риск. В момента той е в цялостна изолираност ", написа Мария Певчих, ръководител на Фондацията за битка с корупцията на Навални, в обществената медия X.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че предходната седмица чиновниците на пандиза са му сложили капки, откакто е получил световъртеж и е лежащ на пода на килията си в положение, което съгласно нея е приличало на " гладна рецесия ".

" Вече трети ден не знаем къде е той. Преди това най-малко понякога имаше писма от него, въпреки и цензурирани, само че от цяла седмица няма никакви писма ", написа тя в X.

Навални има дълготрайни здравословни проблеми, откакто през 2020 година оцеля след отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир. Кремъл отхвърля да се е опитвал да го убие и отхвърля да разяснява случая му, като твърди, че той е третиран като всеки различен пандизчия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР