Ашли Барти надигра Даниел Колинс и триумфира на Откритото първенство

...
Ашли Барти надигра Даниел Колинс и триумфира на Откритото първенство
Коментари Харесай

Барти не даде сет и на Колинс за третата си титла от Големия шлем

Ашли Барти надигра Даниел Колинс и победи на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто завоюва женския край с 6-3, 7-6 (2) за към час и половина игра.

Срещата стартира равностойно, с доминация на сервиращите в първите четири гейма, като първа до точка за пробив доближи американката. Тя обаче не го оползотвори и както постоянно се случва, бе пробита от международната номер 1, която затвърди по-късно брейка и не позволи съмнения, с цел да поведе в резултата. Втората част обаче стартира по-силно за Колинс, която стигна до ранен пробив и задатък от 3-0. Чудесното й показване продължи с нов брейк за 5-1, само че тогава нещата се объркаха за представителката на Съединени американски щати, която позволи срив и Барти се завърна след четири следващи гейма. Стигна се до съдбоносен тайбрек, в който локалната фаворитка бе безапелационна и след 7-2 точки влезе в историята. Австралийката направи 10 аса, загуби единствено седем точки на първи сервис и приключи с позитивен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности - 30 на 22.

Тя стана първата шампионка на Австралия от домашния шампионат от Шлема от 1978-а насам, когато с купата се поздрави Крис О‘Нийл. Номер 1 в света при дамите ликува за трети път в шампионатите от Големия шлем след купите си на Ролан Гарос 2019 и Уимбълдън 2021. По този метод тя се утвърди като най-хубавата тенисистка в света, печелейки трофея без изгубен сет.

„ Първо, би трябвало да поздравя моята съперничка, към този момент си в топ 10 на международната класация, сигурна съм, че ще постигнеш още доста триумфи в бъдеще. Малко съм стъписана. Искам да благодаря на Джейми, Крейг, за цялостната организация на този шампионат. Последните две седмици бяха необикновено вълнуващи, направихте всичко допустимо всяка от тенисистките да се усеща доста удобно. За нас остава лесната част, да излезем на корта и да се забавляваме. Разбира се, моят треньорски щаб, какво мога да кажа. Казвала съм го безчет пъти, че повода да имам тези резултати е, че съм обрадена от толкоз доста хора и любов “, сподели Барти.

„ Имам необикновен шанс да разполагам с такива хора. Просто в тази втора част на моята кариера срещнах верните хора и знам, че мога да разгадавам на тях. Като австралийка, най-важната част от този шампионат беше да мога да споделя тези моменти с Вас. Тази аудитория е незабравима. Помогнахте ми да се усещам като вкъщи си, без тази сила нямаше да стигна до тук, това бяха две невероятни седмици. Това е просто една сбъдната фантазия, необикновено горда съм да бъда на това място “, добави международната номер 1.

Колинс загуби първия си край от най-висока категория в тениса в кариерата си, като остава с утешението, че ще влезе в топ 10 на света и ще бъде първа ракета на Съединени американски щати.

„ Първо, би трябвало да поздравя Ашли. Постигна нещо необикновено, последните две седмици сподели страховит тенис и напълно справедливо си на първото място. Не бихме били тук без неуморната работа на уредниците. Завинаги това е бил най-любимият ми шампионат. Радвам се, че споделих всичко това с вас, неслучайно това за множеството тенисисти е обичаният шампионат от Големия шлем. Хиляди благодарности за всички, които ме подкрепяха. Тези благодарности са от името на всички тенисистки. Целият екип, който се грижи за здравето на тенисистките, нямаше да бъда тук без техните знания и грижи “, показа Колинс.

„ Просто медицинският щаб е на извънредно високо равнище и е постоянно подготвен да ти помогне. Искам да благодаря на тези, които ме подкрепяха, последните две седмици бяха прелестни. С някои се срещнахме инцидентно и в този момент сме другари до живот. Марти, нямаше да бъда тук без теб. Знам, че той отдели доста от скъпото си време, с цел да бъде до мен. Благодаря и на моя необикновен другар Джо, веселя се, че ми оказа помощ да внеса нормалност в моя живот. Надявам се, че някой ден ще печеля купа от Големия шлем. Сега е време да отдадем дължимото на Ашли, която е огромният воин довечера “, добави през сълзи американката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР