АШКЕЛОН, Израел (АП) — Гад Парток е на 10 години

...
АШКЕЛОН, Израел (АП) — Гад Парток е на 10 години
Коментари Харесай

Израелски оцелял от Холокоста казва, че атаката на Хамас от 7 октомври е съживила травма от детството

АШКЕЛОН, Израел (АП) — Гад Парток е на 10 години през 1942 година, когато нацистите щурмуват улицата му в крайбрежния тунизийски град Набел. Виждал ги да вървят от врата на врата, да измъкват съседите му, да ги прострелват и да палят домовете им.

Както толкоз доста евреи, които се реалокираха в Израел след войната, Парток вярваше, че Израел ще бъде място, където той най-сетне ще бъде свободен от гонене.

Израелско-палестинският спор е непрекъснато увещание през десетилетията, че сигурността не е безспорна и сигурността има цена. Но 7 октомври 2023 година – денят, в който Хамас извърши най-голямото кръвопролитие на евреи след Холокоста – разруши вярата му в Израел като леговище.

93-годишният мъж гледаше от хола си по какъв начин телевизионните вести пускаха видеоклипове на бойци на Хамас, които минават през общности единствено на няколко километра (мили) от мястото, където той живее в южния израелски град Ашкелон. Докато ракетите, изстреляни от Газа, гърмяха над главите им, Парток видя к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР