Асфалтирането на улици и пътища в община Шумен се бави

...
Асфалтирането на улици и пътища в община Шумен се бави
Коментари Харесай

Ето защо се бави асфалтирането на улиците в Шумен

Асфалтирането на улици и пътища в община Шумен се бави поради обжалване на социална поръчка, заяви на брифинг кметът Любомир Христов.

Той посочи, че публичната поръчка се апелира от компания, "която е записана единствено в Търговския указател, няма минало и история ". Тя не е взела участие в самата поръчка, а нападна едно от изискванията в нея - изпълнителят да разполага със лична или наета от него база за произвеждане на асфалтобетон на територията на общината. Това изискване е заложено в публичната поръчка, с цел да може асфалтът да се поставя при към 70 градуса, означи Христов. По думите му е станало "поминък на някои да апелират публични поръчки, да ги бавят и да печелят от това ".

Христов посочи, че казусът е показан в Националното съдружие на общините в България, защото не касае единствено общинската администрация в Шумен. Според него от сдружението е належащо и се чака да създадат предложение за промени в Закона за публичните поръчки.

Общинската администрация е заделила към 1,2 млн. лева за асфалтирането на улици и пътища, което се чака да стартира през есента поради обжалването на публичната поръчка. В момента общинското дружество по строителство работи по запълването на дупки по улици в града и в села в общината, бе обявено на брифинга.
Любомир Христов добави, че след година и половина правосъдни каузи, състав на Върховен административен съд е отхвърлил дефинитивно жалбата на компания поради прекратената социална поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване в селата на общината.

Предстои да бъде оповестена нова социална поръчка за сметосъбиране в 26-те села в общината. В контракта обаче ще има уговорка, че с предупреждение от месец може да се приключи поръчката, означи Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР