Асеновградчаните Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдимии за убийството на

...
Асеновградчаните Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдимии за убийството на
Коментари Харесай

Шок в съда: Циганчетата Исмаил и Митко, скачали по главата и убили асеновградчанин, били невинни

Асеновградчаните Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдимии за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, били почтени. По време на разпоредителното съвещание през днешния ден те отхвърлиха да признаят обстоятелствата и събитията към случая и обявиха, че са почтени, написа trafficnews.bg.

Техният юрист изиска делото да се гледа при закрити порти, защото обвинените са малолетни. Прокуратурата обаче настоя съвещанията да са открити за медиите, защото казусът е публично важен.

С претекстовете на държавното упрекнати се съгласи и ръководителят на правосъдния състав. Така делото ще стартира по общия ред, като първото съвещание ще е при започване на месец февруари.



Днес за първи път лице в лице Митко и Исмаил се срещнаха с околните на жертвата. Те не се конституираха като частни обвинители и цивилен ищци. Дъщерята на 48-годишният мъж съобщи, че ще заведе настрана дело против малолетните момчета, след края на процеса на всички инстанции.

Припомняме, че в началото малолетните роми блъснали в носа мъжа, който се прибирал към дома си след посещение у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата на мъжа, като съумели да отмъкнат 3 лв. и мобилен телефон.

От удара обаче мъжът паднал на земята. Носът му бил строшен и почнало да шурти доста кръв. Ромите оставили по този начин жертвата си и отишли до непосредствен магазин, от където си купили алкохол.

След малко се върнали на мястото на случая и когато видели, че мъжът към момента е там в безпомощно положение по-малкият Исмаил почнал да скача върху главата му, до момента в който го умъртвил. Освен това към врата на жертвата има следи от душене.

Таксиджия, паркирал наоколо, става очевидец на бруталната сцена и незабавно вика полицейски екип, който е бил наоколо на прилежаща улица. Униформените заварили младежите над натрупа и незабавно ги арестували, като по едно и също време с това извикали спешна помощ. За страдание при идването си медиците единствено установили гибелта на асеновградчанина.

Спрямо 15-годишния Исмаил са повдигнати две обвинявания. Първото за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод и по хулигански подбуди. Второто обвиняване е за грабежа в съучастничество, станал минути преди убийството.

Привлечен за две закононарушения е и 17-годишният Митко. Той също е с обвиняване за обир, станал в съучастничество. Второто обвиняване е, че Асенов не е попречил на Исмаил да извърши тежкото закононарушение, въпреки да е имал такава опция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР