Асен Василев и Кирил Петков представиха днес няколко нови лица

...
Асен Василев и Кирил Петков представиха днес няколко нови лица
Коментари Харесай

Кои са младите лидери в проекта на Харвардите СНИМКИ

Асен Василев и Кирил Петков показаха през днешния ден няколко нови лица в своя план " Продължаваме промяната ". Предвид високия рейтинг, даван към този момент от социолозите, е ясно, че занапред ще гледаме тези хора в Народното събрание. Като нищо и в изпълнителната власт. Ето кои са лицата на " Харвардите ":

Деница Симеонова



е изпълнителен шеф на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и обществен бизнесмен. Неправителствената организация свързва млади бизнесмени с водачи в българската и задграничната бизнес среда.

Симеонова има магистратура по Електронно ръководство (на британски език) и е бакалавър по Индустриално инженерство (на британски език) в Технически университет - София.

По време на висшето си обучение прекарва Еразъм учебен срок в Universidade de Aveiro, Португалия, и Еразъм процедура в GfK NOP, Лондон, Англия. Завършила е и Лятна предприемаческа стратегия (SEP) в лицей №1 по предприемачество в света, съгласно U.S. News & World Report - Babson College, Съединени американски щати.

" Мисията ми е да поддържам учени и инженери от разнообразни области да комерсиализират нововъведенията си по целия свят. Работя отдалечено от София като управител на програмата Leaders in Innovation Fellowships (LIF) на Кралската академия по инженерство на Англия. Заедно със сестра ми развиваме и личен бизнес - цифровата платформа за понижаване на питателните боклуци в ХоРеКа бранша - Sofia2Go ", споделя Деница пред списанието на Българската Стопанска Камара.

„ Разбрах, че няма по какъв начин бизнесът да се промени, без да променим актуалната среда. Вярвам, че с този екип тук можем да сложим България на картата на нововъведенията ", съобщи Симеонова по време на конференцията при показване на новия план на Петков и Василев.

Иначе разкрива, че е огромна фенка на британската литература, по която я е запалил учител от МГ - Враца.

Калина Константинова



фотоси БГНЕС

е момиче от квартал " Овча купел ", израснала в семейство на проектант и учителка. Има двама братя, единият от който е в Австралия и се занимава с политически науки, научи " Марица

Беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на стопанската система, а в този момент се причислява към плана му " Продължаваме промяната ".

Константинова е приключила стопанска система в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развиване в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки.

" Отраснала съм в Овча купел, приключила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развиване – или по какъв начин една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази задача се върнах в България. От тогава до в този момент се пробвам да заходя тази задача от всички направления – работила съм в обществения, частния, неправителствения бранш ", сподели тя при представянето си по време на конференцията на " Продължаваме промяната ".

" За последните 4 месеца – като зам.-министър и част от тима на Кирил Петков – се уверих, че същинската смяна може да стане единствено от вътрешната страна и че с почтеност, честност и воля можем да се преборим за тази България, която заслужаваме и която в никакъв случай не желаеме да напущаме ", съобщи Константинова.

Тя е работила и като консултант на Асен Василев по време на мандата му като длъжностен министър на стопанската система през 2013 година, а през 2014-2017 година е била консултант на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната промяна.

Константинова е работила като икономист в гражданската организация MoveBG (2013-2014), а през 2017-2019 управлява програмата на " Америка за България " за бизнес среда. В последните две години е била основен търговски шеф на компанията за IT сигурност LogSentinel.

Яна Балникова



беше част от екипа на Кирил Петков в Министерството на стопанската система, а в този момент тя и другият някогашен зам.-министър в МИ Калина Константинова се причисляват към плана на Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ".

Биографията на Яна Балникова демонстрира, че е приключила японистика в СУ " Св. Климент Охридски " и магистратура по бизнес администрация в Американския университет в България.

Работила е в аутсорсинг промишлеността, като до 2018 година е заемала разнообразни мениджърски постове в TELUS. От 2018 до март 2021 година е програмен шеф в биотехнологичната компания " Nasekomo ". Доброволец е към Holiday Heroes.

" През последните 4 месеца бях част от екипа на Министерство на стопанската система. Надявам се с почтеност, старания, професионализъм и старание за положителното на България да сме потвърдили, че може да реализираме бързи резултати ", сподели тя по време на конференцията на " Продължаваме промяната ".

" Имам 13 година опит в аутсорсинг промишлеността, работила съм и 4 години в областта на биотехнологиите и кръговата стопанската система. Родена съм в Габрово - град, който ми е дал доста. Сега съм тук, с цел да продължим смяната и тя да обхване градовете в цяла България, тъй като всички го заслужаваме ", добави Балникова.

Даниел Лорер



е приключил информатика и бизнес ръководство в университета Тел Авив. Даниел Лорер е консултант на министъра за електронно ръководство в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013.

Живял е и работил в Барселона, Цюрих, Брюксел и Тел-Авив. През 1999 дружно със състуденти основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който по-късно продават на локална верига за доставки на едро.

Работи като IT инжeнер в Mercury Interactive, израелска хай-тек компания в областа на софтуера за автоматизиран първокласен надзор, в този момент част от портфолиото на Hewlett-Packard.

След продажбата на Mercury през 2006 година основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, основана в Истанбул. През 2016 продава компанията на австрийския холдинг New Frontier Group.

През 2018 става един от създателите и ръководещ сътрудник на BrightCap Ventures, фонд за рискови вложения в софтуерни компании.

Член е на управителния съвет на “Шалом”. Женен е и има 3 деца. Говори британски, иврит, френски, съветски и немски език.

Даниел Лорер беше консултант на Кирил Петков, до момента в който той бе длъжностен министър на стопанската система. Заемаше длъжността ръководител на Комисията по бистрота в Министерството на стопанската система.

Съпруга на Даниел Лорер е Виолета Лорер. Тя е два пъти длъжностен зам.-министър на финансите по време на мандата на Асен Василев - един път през 2013 година и повторно - в този момент. Според Василев - тя е в миг на предаване на работата.

Никола Минчев

е приключил е право в СУ " Св. Климент Охридски " и е корпоративен юрист в " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков ".

Владее български, британски и немски. Сферите му на работа като юрист са недвижими парцели, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски адвокатски фирми в България. Дружеството е учредено през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

Дружеството дава целия диапазон от правни услуги, ориентирани към бизнеса, и най-много свързани с задгранични вложения на интернационалните клиенти.

Кантората беше наета за консултация след измененията в управлението на Българската банка за развиване. По думите на Кирил Петков, договорът към този момент е изминал и това решение се е наложило, откакто банката се е оказала без адвокати.

" Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи правила с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип ", сподели Минчев при представянето на плана " Продължаваме промяната ".

заб. Използвани са и текстове на сътрудниците от " Булевард България ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР