Асен Василев и Кирил Петков поискаха всички лидери на парламентарни

...
Асен Василев и Кирил Петков поискаха всички лидери на парламентарни
Коментари Харесай

ПП канят лидерите на публични консултации: Ако Борисов реши да дойде - да заповяда

Асен Василев и Кирил Петков желаеха всички водачи на парламентарни сили да се съберат на обществени - предавани онлайн - съвещания, с цел да се разиска решение на рецесията към невъзможността да се избере ръководител на Народното събрание.

" Ако господин Бойко Борисов реши да пристигна - да заповяда. Но хората на тази маса би трябвало да могат да вземат решение. Не можем да си играем на разнообразни формати ", сподели Петков на брифинг пред публицисти в Народното събрание.

Това, по думите му, е методът жителите да схванат, че няма подмолни сделки.

Асен Василев разказа блокажа на Народното събрание като " невиждана рецесия ".

" Ние знаем, че е доста мъчно да се излезе от такава рецесия. След два провалени Народното събрание ние организирахме обществени съвещания с водачите на всички партии (в края на 2021 г.) - единствения вероятен развой да се възвърне доверието. Затова в 12 ч. в зала " Запад " каним водачите на всички партии на обществени съвещания и всички жители да могат да видят какво се случва, с цел да намерим метод да решим конституционната рецесия дружно ", сподели Василев пред медиите.

Предложениет им ще бъде сложено за разискване на председателския съвет в Народно събрание, който тече сега.

Малко по-рано Тома Биков от ГЕРБ позволи вид, при който партията да отдръпна своя претендент Росен Желязков, в случай че всички останали политически сили го създадат, в името на " техническо, а не политическо " решение на въпроса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР