Асен Василев е основният жокер на американските амбиции у нас!

...
Асен Василев е основният жокер на американските амбиции у нас!
Коментари Харесай

Разкритие: Асен Василев е основният жокер на американските амбиции у нас!

Асен Василев е главният жокер на американските упоритости у нас! Въпреки свадите, разтурянето на сглобката и издънката на Асен Василев, който назова Мария Габриел „ красивото лице на мафията “, някогашният финансов министър си остава най-приближеният до сегашната американска администрация, разкриха пред „ Филтър “ хора от посолството на Съединени американски щати. Нещо повече, роденият в Хасково политик е главният жокер на представителите на ръководещата Демократическа партия.

Защо връзката на финансовия министър с Щатите е толкоз мощна, не е ясно. През февруари Асен Василев хвърча оттатък океана, където организира срещи с представители на едни от най-големите американски компании, като притежателя на Фейсбук – Meta, най-големия производител на електрически коли Tesla и производителя на изтребителите F-16 за България Lockheed Martin.

Асен Василев е главният жокер на американските упоритости

Социолози предвиждат, че на предварителните избори разликата сред електоралната тежест на досегашните сътрудници ще бъде сред 4 и 6 % в интерес на партията на Борисов. Но на масата за договаряния след вота ще седнат същите хора. Политическата картина ще е същата.

Най-впечатляващото е, че по време на договарянията Асен Василев получил извънредно мощна поддръжка от американското посолство в София.

Отвъдоеканските дипломати предложили Габриел и Василев да намерят още веднъж път един към различен и декларирали недвусмислено, че те няма да гледат с положително око на кабинет, в който не взе участие харвардският ученик. Изпратеното обръщение не било по никакъв начин прелестно за ГЕРБ, откакто Бойко Борисов няколко пъти нападна Василев обществено.

Публична загадка е, че американското посолство играе значима роля при вземането на политически решения у нас.

Макар от „ Козяк “ 16 да не насочат директни ултиматуми към първите ни мъже, изпращат послания посредством разнообразни свои хора до високите етажи на властта.

Одобрението от Америка подсигурява успокоение, изключително на фона на войната в Украйна. Освен това опасността от влизане в листата „ Магнитски “ виси над главата на всеки политик у нас. Списъкът от евентуалните нови имена в него непрестанно се уголемява и доближава даже до духовни лица. Един от най-упоритите клюки е, че Пловдивският митрополит Николай се е отказал от борбата за патриарх тъкмо тъй като е научил, че може да бъде глобен по „ Магнитски “. За да защищити Църквата от подобен удар, Николай непринудено решил да се дистанцира, въпреки че фантазията му да наследи Неофит е отколешна.

Източник – Филтър

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР