Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър за последните

...
Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър за последните
Коментари Харесай

Н. Василев: Асен Василев е най-прахосническият финансов министър за последните 27 г.

" Асен Василев е най-прахосническият и безконтролен финансов министър за последните 27 години ". Това съобщи пред БНР Николай Василев, някогашен вицепремиер и министър на стопанската система. " Той подвигна държавните разноски до космоса – два пъти по-високи, в сравнение с преди пандемията. Добрият финансов министър не е този, който раздава пари на калпак до безспир. Взима задължения от бъдещето на нашите деца. За 3.5 години творчество на Асен Василев държавният дълг се подвига с 20 милиарда лв.. Правителството стартира да харчи стремително още от зимата. Защо на изпроводяк би трябвало да прахосваме парите на страната, които ги няма? Прахосваме пари с нулеви промени ", сподели още Николай Василев.

" Людмила Петкова – новият длъжностен министър на финансите, би паника, че липсват 3 милиарда лв. от фискалния запас. Бившият финансов министър Асен Василев сподели, че това не е правилно. Той упрекна наследничката си на поста, че манипулира информацията. Лидерът на ГЕРБ пък сподели, че доста пари са изхарчени непозволено. Критиците на Асен Василев споделят истината. Всеки път се повтаря едно и също - когато той издава министерството на финансите, идващият министър споделя, че бюджета е много зле. Сега страната има пари за 10 дни напред. Това е неправилна и безотговорна политика за ръководство на държавните финанси. Държава с Брутният вътрешен продукт от 200 милиарда би трябвало има фискален запас към 20 милиарда ", разяснява някогашният царски министър.

Василев разяснява абсурда с митниците: " Подобни кавги не оказват помощ на имиджа на страната на открито, нито на настроенията на хората вътре. Грозно и потресаващо! През цялото време се занимаваме със кавги, с ежедневни тематики, а не с значимите проблеми – демографската злополука и по какъв начин да си опазим границите. Истината е ужасна – имаме поредна година, в която има няколко хиляди по-малко родени деца. Нито едно държавно управление не се занимава с този въпрос. А в случай че ни изненада голям брой мигранти на границата, по какъв начин ще се оправи страната? Според мен- по никакъв начин. Как може с 10 дни запас да оперира? Ние си просим проблем ". Василев уточни Асен Василев и като " причина да не влезем в еврозоната ".

" Той наследи страна, която беше в чакалнята, нямахме инфлация, имахме бюджетен остатък и отговаряхме на всички критерии. Асен Василев беше срещу влизане в еврозоната през 2021 година. Не знам по кое време стана " за ", само че едно е да го казваш, а друго е да водиш политики, които да доведат до това. Предполагам, че няма да влезем на първи януари 2025 година Големите бюджетни дефицити не водят до това да бъдем желани в еврозоната. Василев завари страна с нулева инфлация и докара до страна, която не дава отговор на критериите за влизане ", сподели още Николай Василев.

" България влезе за първи път в така наречен " сив лист " за пране на пари и финансиране на интернационалния тероризъм, уточни още Николай Василев.

" ПВУ е следващата сфера на неприятно ръководство ", регистрира още той. " Преди края на Борисов 3 имахме чернови на проекта. Въпросът беше да сменяем едни неприятни планове на едните ръководещи с неприятни планове на други ръководещи. Забавихме се с години. Досега с голямо забавяне получихме един транш, който не отиде за планове, а за пенсии ". Василев вижда " едни счетоводни шмекерии и никакви резултати през последните години в ръководството ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР