Асансьори в цялата страна спряха да работят днес. Но не

...
Асансьори в цялата страна спряха да работят днес. Но не
Коментари Харесай

Ден без асансьори и в БНТ

Асансьори в цялата страна стопираха да работят през днешния ден. Но не поради механически проблем, а като част от интернационалната самодейност „ Ден без асансьори ". Целта е да се насърчи физическата интензивност. В постройката на Българска национална телевизия денят стартира без асансьор.

Борис Теодосиев - водещ на прогнозата за времето по Българска национална телевизия: Аз самият карам колело всеки ден, пробвам се да не употребявам колата, да се размърдвам повече, тъй че на драго сърце ще се кача с вас нагоре.
Заедно с нас по стълбите се качват доброволци от Русия и Испания.

Блад Федоров - Русия: Днес няма да употребявам асансьор и мисля, че това е първата стъпка да не употребявам въобще през останалото време от годината. Гил Морено - Испания: Винаги избирам стълбите за здравословен метод на живот.
Всяка година сред 200 и 300 000 души в България се качват пешком.

В Деня без асансьори имаме национални представителни изследвания 2015 - 2016, които регистрират сред 200 и 300 000 участници на този ден.
Биляна Милева - уредник: Тази година имаме предизвикателство, търсим нашия петстотин хиляден участник като призоваваме хората да пускат свои фотоси и видеа в обществените мрежи с #ямстълбизазакуска.
Ако човек няколко пъти дневно се изкачи до втория етаж, мисля, че за една година може да смъкна 2 кг. В София асансьорите стопираха в УНСС, Техническия университет и Министерството на младежта и спорта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР