Артьом Ус, който през миналата година беше задържан в Италия

...
Артьом Ус, който през миналата година беше задържан в Италия
Коментари Харесай

Синът на руски губернатор избяга преди да влезе в затвор в САЩ

Артьом Ус, който през предходната година беше арестуван в Италия и италиански съд постанови, че би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да дава отговор за нарушаване на американските наказания против Русия и за нелегално придобиване на американски военни технологии, сполучливо съумя да избяга от домакински арест в Италия и да се добере до Русия.

Ус е наследник на губернатора на Красноярск Александър Ус. Заедно с още четирима руснаци - Юрий Орехов, Светлана Кузургашева, Тимофей Телегин и Сергей Туляков, той беше задържан по искане на Съединени американски щати. Конкретната причина – продажба на недопечен нефт от Венецуела на Китай и Русия в нарушаване на наказания на Съединени американски щати. Заради това, както и поради опит да бъдат купени американски военни технологии, Ус е застрашен от 30 години затвор в Съединени американски щати.

Съд в Милано утвърди екстрацията на Ус, само че преди тя да се случи, той съумя да избяга. В интервенцията по бягството са взели участие 6-7 души, настояват италиански медии, като новината за бягството стана ясна на 23 март. А следената от Кремъл съветска държавна медия РИА сега съобщава, че Ус е удостоверил, че е в Русия. „ Вече съм в Русия – по време на тези трагични дни имах мощни хора до себе си “, споделя Ус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР