Артьом Дзюба, една от звездите на руския футбол, се оказа

...
Артьом Дзюба, една от звездите на руския футбол, се оказа
Коментари Харесай

Защо една от звездите на руския футбол отказа от националния тим

Артьом Дзюба, една от звездите на съветския футбол, се оказа отвън националния тим на страната си и повода за това не е доста ясна.

Според селекционера Валери Карпин, който събра отбора на лагер макар наложеното изключване от футболния календар на всички тимове на страната, голмайсторът го бил помолил да отсъства поради това, че има близки в Украйна.

33-годишният Дзюба ( " Зенит " Санкт Петербург, на фотографията долу) отхвърли това. Треньорът не го бил схванал или станала друга неточност.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Артьом Дзюба.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Русия трябваше да играе идната седмица баражи за Световното в Катар, като даже бе хазаин на първия и евентуално на втория, само че ФИФА я лиши от присъединяване. Футболният съюз апелира в Арбитражния състезателен съд в Лозана и очевидно се надява на позитивна развръзка.

Дзюба, който един от най-резултатните играчи в история на националния тим на Русия, съобщи, че старши треньорът Валери Карпин се е объркал и не е схванал вярно аргументите

" Не отидох на лагера на националния тим не поради политическата конюнктура. Имам фамилни аргументи, само че не желая да встъпвам в елементи, сподели нападателят пред " Спорт-Експрес ". - Изглежда е станало някакво неразбирателство. Треньорът Валери Георгиевич (Карпин) не ме е схванал или неговите думи не са били интерпретирани вярно. "

Дзюба има 55 мача и 30 гола за Сборная, като разделя първото място по голове в историята с Александър Кержаков. От идването отпред на селекцията на Карпин през юли предходната година обаче, таранът изпадна от титулярния състав.

" Артьом ми сподели, че желае да продължи да играе за националния тим, само че поради обстановката в Украйна, където има доста родственици, помоли да бъде извинен за идния лагер ", съобщи Карпин, представен от формалния уебсайт на РФС.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР