Артритът е възпалително заболяване, което е съпроводено с подуване и

...
Артритът е възпалително заболяване, което е съпроводено с подуване и
Коментари Харесай

Храни, които намаляват симптомите на артрит

Артритът е възпалително заболяване, което е съпроводено с отичане и болежка в ставите. С напредването на заболяването възпалението визира освен ставите, а и близките тъкани.

Сред признаците му са зачервяване и отичане на изумените места, отмалялост и нервност, повишение на температурата, вдървеност, ставни деформации. Артритът може съществено да наруши качеството на живот на засегнатите от него.

Въпреки че за заболяването няма лекуване, има доста неща, които можете да предприемете, с цел да облекчите положението. Сред тях значимо място заема хранителният режим. Затова е от огромно значение да сте осведомени с храните, които понижават признаците на артрит.

Нека стартираме с напитките, които могат да ви оказват помощ да облекчите положението си. На първо място е водата. Приемайте задоволително вода, тъй като тя освен ще ви поддържа хидратирани, само че и оказва помощ за извеждането на токсините от организма.

Някои експерти предлагат и потреблението на алено вино, което има противовъзпалителен резултат. Препоръчителното количество е една чаша. Не прекалявайте, тъй като несъразмерната консумация на алкохол може да утежни признаците на артрита.

 чесънът оказва помощ при артритни болки

Чесънът постоянно е именуван подарък от природата и суперхрана и в действителност е подобен. Той се бори с възпаленията, понижава кръвното налягане и холестерола, оказва помощ за заздравяването на костите.

Глутенът може да утежни положението ви. Заменете продуктите от бяло брашно с пълнозърнести храни, които имат потвърден противовъзпалителен резултат и са богати на потребни хранителни субстанции и фибри. Белия ориз заменете с кафяв.

При ставни възпаления доста специалисти предлагат черешите и сока от череши. Те са вкусни и освежаващи, богати на витамини и минерали и с ниско наличие на захари.

Цитрусовите плодове, които са богати на витамин С, също са потребни. Изключение са грейпфрутите – избягвайте ги, тъй като могат да трансформират резултата на някои медикаменти.

Зеленчуците са доста значими за вярното хранене и достатъчния банкет на витамини, минерали и фибри. Ако страдате от артрит, включете в менюто си доста зеленчуци. Особено внимание отделете на спанака и броколите, за които се знае, че понижават възпалението и болките в ставите.

Омега-3 мастните киселини също оказват помощ за понижаване на признаците на артрита, като се борят с възпалението. Съдържат се в орехите и мазните риби като сьомга и пъстърва.

Избягвайте захарта и захарните произведения, модифицираните меса, подсладените питиета, полуфабрикатите, маргарина, чипсовете, алените меса, сирената. Заменете маслото и слънчогледовото олио със зехтин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР