Артритът е коварно заболяване, което може да се случи на

...
Артритът е коварно заболяване, което може да се случи на
Коментари Харесай

Няколко прости упражнения и АРТРИТЪТ на ръцете ще се облекчи значително

Артритът е подло заболяване, което може да се случи на всеки, без значение от неговата възраст и дали спортува или не. То е хронично заболяване, което може да прогресира с придвижване на възрастта. То лишава свободата на хората да движат свободно своето тяло и крака. Засяга най-вече опорно-двигателната система. Ръцете също са уязвими от него. Това се получава от изхабяване или от получена контузия. Ако познавате хора, които страдат от артрит, можете да им препоръчате комплекс от извършения, които ще отстранен неприятната болежка. Чрез тях мускулите ще се укрепят, а подвижността на ръката ще се усъвършенства доста. Да преминем и към упражненията:

1. Свиване на ръката в пестник

Намерете някаква повърхност и поставете ръцете си върху нея. Гледайте китката и пръстите да са изправени. Стиснете пръстите си в пестник, като палците е добре да сочат на открито. Повторете упражнението 3 серии по 6 пъти всяка. Добре е да го вършиме три поти на ден, с цел да има стремежи резултат.

2. Свийте пръстите си

Намерете някаква възглавничка или друга мека, само че постоянна повърхнина. Поставете на нея своята предмишница. Започнете да свивате пръстите си един след различен, а в случай че имате усложнения може да се подпомогнете с помощта да другата си ръка. Нужни са ви две серии с 3 повторения. Правете това упражнение 3 пъти на ден.

3. Разтегнете пръстите си

За задачата е належащо да прихванете китката на ръката с другата, а в същото време пръстите да са прави един до различен. Разтегнете ги встрани и отново ги приберете. Трябва да извършите две серии с осем повторения, по 3 пъти на ден.

4. Стимулирайте сухожилията си

Упражнението включва стесняване на пръстите до пестник. Отворете юмрука и очертайте мислена кука с пръстите. След това ги изпънете. Трябва да извършите две серии с по три повторения, 3 пъти на ден.

5. Направете буквата О

Поставете ръката си на постоянна повърхнина. В изправено състояние би трябвало да бъдат китка и пръсти. Целта е да се опитате да докоснете върха на палеца ви с върха на показалеца. След това отпуснете. Опитайте същото и със междинния пръст и още веднъж отпуснете. Направете го и с останалите два пръста. Три серии с пет повторения - 3 пъти на ден

Преди да започнете комплекса с извършения можете да се консултирате с здравно лице, което ще дефинира доколко са наранени вашите стави. Ако прочетеното е потребно за вас и за някой, който страда от сходен проблем, ще бъде ужасно да го СПОДЕЛИТЕ с него, с цел да облекчите неговите премеждия и страдания.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР