Артисти от три държави си дават среща в Пловдив за

...
Артисти от три държави си дават среща в Пловдив за
Коментари Харесай

Танцьори от 3 държави играят в спектакъл от фестивала...

Артисти от три страни си дават среща в Пловдив за въздействащия танцов театър

“Кръстопът на живота ” на 7 септември от 21 часа на стълбите на „ Каменица ” на Главната. Представлението на младежи от България, Германия и Франция е част от съпътстващата стратегия на Есенния интернационален фестивал „ Сцена на кръстопът ”.

„ Кръстопът на живота ” споделя история за хората, пречките, изборите, които срещаме на кръстопътя на живота ни, и смелостта, която би трябвало да намерим надълбоко в себе си. Вдъхновен от тематиката за приемането, планът сплотява актьори от разнообразни страни, които да обменят опит между тях, да творят дружно и да предадат любовта си към изкуството на публиката на

Пловдивчани и гостите на града ще видят осъществяването на X-energy crew (Bulgaria) Euroculture (France) Combo nation (Germany).

Спектакълът е едно от забавните събития, които съпътстващата стратегия на фестивала „ Сцена на кръстопът ” ще предложи на публиката. В рамките на театралния конгрес ще бъдат показани книгите „ Театрална география, история, персони ” на Стефан Янков, „ Комедиите на Шекспир сред Ерос и Танатос ” от доктор Петър Кауков, „ Театралният път на режисьора Слави Шкаров ” от Йордан Георгиев и книгата „ Аз| Остава ” за група Остава.

Ще забележим и селекция от най-хубавите театрални плакати на Радослава Боор със заглавие „ Плакатът: Радост&Слава ”.

Тазгодишното издание на „ Сцена на кръстопът ” стартира на 11 септември с премиерата на „ По-полека ” на Пловдивския спектакъл. До 21 септември, когато е закриването на фестивала, ще забележим всичко най-хубаво от националната театрална сцена.

„ Сцената ” тази година е под мотото „ Театъра: невъзможното ” и се случва с поддръжката на меценатското семейство – основния спонсор козметична компания Роза Импекс, КЦМ 2000, Кабиле, МАИ-ГРУП ЕООД, Атаро Клима, Ондулин.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съидейник и сътрудник на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР