Артистът Кристо ще опакова Триумфалната арка в Париж. Проектът ще

...
Артистът Кристо ще опакова Триумфалната арка в Париж. Проектът ще
Коментари Харесай

Кристо ще опакова Триумфалната арка в Париж

Артистът Кристо ще опакова Триумфалната арка в Париж. Проектът ще бъде отворен за публиката в продължение на две седмици следващата година – сред 6 и 19 април.

Арката ще бъде обгърната в 25 хиляди кв. метра рециклируема полипропиленова материя в сребристосин цвят и 7 хиляди метра алено въже. Проектът ще бъде сбъднат в съдействие с центъра " Помпиду " и Центъра за националните монументи.

По същото време в центъра " Помпиду " ще има галерия, отдадена на живота на Кристо и починалата му брачна половинка Жан-Клод в Париж – от 1958 до 1964 година, както и на пакетирането на моста " Пон ньоф ". Проектът е умислен от актьора още тогава и ще бъде сбъднат съвсем 60 години по-късно. " Жан-Клод бе толкоз покрай мен през целия ми живот ", споделя Кристо пред " Ню Йорк таймс ". " Разбира се, иронично е и тъжно, че тя не е тук. Но нямам самообладание да продължа с живота и с работата си. "

Одобрението за плана е пристигнало относително бързо, споделя той, за разлика от бюрократичните пречки към пакетирането на Райхстага, което е лишило близо 20 години. Той ще бъде финансиран от продажбата на скиците и други подготвителни творби на Кристо и няма да получава държавно финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР