Арт маратон Браво, Пловдив зарадва децата и техните майки с

...
Арт маратон Браво, Пловдив зарадва децата и техните майки с
Коментари Харесай

На Арт маратона „Браво, Пловдив”: Деца рисуваха своя град на бъдещето, днес е ден за театър

Арт маратон „ Браво, Пловдив ” зарадва децата и техните майки с вълнуващи и прочувствени ателиета в три следващи дни. Малки и огромни рисуваха дружно в креативна атмосфера измежду картините на Кольо Карамфилов, Атанас Хранов, Илиана Иванова, Илиана Манукова, Илиян Савков и Константин Константинов в „ ETRA HALL ” на бул. „ Санкт Петербург ” 131.
Прочетете още
Цветни дъги, слънце, зеленина, красиви здания, доста и щастливи хора и животни – по този начин видяха своя Пловдив дребните участници в ателиетата под мотото „ Пловдив на бъдещето ”. По-големите одобриха предизвикването да основат произведения, въодушевени от картините в изложбата на „ Браво, Пловдив ”. Изключително прочувствено и с доста въодушевление приключиха и двете ателиета на по чаша вино за майките и бащите им.

Всички участници в креативния маратон по изобразяване дадоха картините си за търг, чиято цел ще бъде да се съберат средства за продължение на плана „ Седмият рид ”. На обичания площад до Джумая джамия ще бъдат добавени още детайли със стихове на еблематични поети и писатели, отдадени на Пловдив. Търгът ще се организира на 21 септември, когато е и формалното закриване на арт маратона.

„ Благодарим ви, за първи път имам шанса да рисувам с детето си ”, „ Еля показа, че желае да остане тук и това да е нейният дом ”, „ Беше занимателно и доста цапащо ”, „ Ще има ли отново ” – това бяха единствено част от прочувствените мнения на участниците, които основателят на Арт маратон „ Браво, Пловдив ” Веселин Костов и моторът и куратор на плана Стоян Даскалов чуха.

Двамата дадоха обещание, че ще има още доста занимания, изненади, благородни дела и срещите занапред предстоят.

Първата е още през днешния ден, когато в откритите пространства ще се вихри празник, който не е за пропускане – изобразяване с тебешири, доста игри и още нещо – страховит куклен спектакъл.

„ Затова си запазете сили и сила за развлечение и елате от 10 до 13 часа пред ETRA HALL. Кукленият театър „ Приказка за значимите неща ” на Петя Недева е от 11.30 ч. ”, кани екипът на „ Браво, Пловдив ”.

ПРИКАЗКА ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА:

Историята е за младия и горд скакалец Сенди, който обича и желае да прави единствено огромни, дълги скокове. Дори напуща учебно заведение, тъй като намира уроците за дребните скокове загуба на време. Но нещо се случва и Сенди е заставен да се откаже от своето пренебрежително и жестоко държание. Благодарение на другите персонажи и случки той схваща, че в живота дребните неща са тъкмо толкоз значими, колкото и огромните.

Историята се пресъздава от артист и кукли. Представлението е интерактивно и учи децата както на мъдростта на приказката, по този начин и на състрадание и схващане към другите.

Сценична акомодация: Павла Манова и Петя Недева
Кукли: Павла Манова
Авторска музика: Петя Недева
В основаването и записването на музиката вземат участие възпитаници
от Музикално учебно заведение “ Любомир Пипков ”

Петя Недева е създател, който в работата си сплотява огромните си пристрастености – музика, куклен спектакъл, танц, изкуства, работа с деца. Завършва Средно музикално учебно заведение " Христина Морфова ”, Стара Загора със компетентност фагот и продължава образованието си в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ”, компетентност куклено актьорско майсторство за куклен спектакъл при пионера на актуалното куклено изкуство в България - проф.Атанас Илков. Завършва с магистърска степен. Съосновател на първия Образователен спектакъл в София.

Успешно показва с сътрудници българското театрално изкуство на интернационалните подиуми - Лондон Англия, Ню Йорк Съединени американски щати, Германия, Монреал и Ванкувър Канада, Улан Батор Монголия и други

Музиката остава като главен, водещ детайл в работата ѝ. Създава авторска музика за доста детски театрални спектакли, последният от които е “Малката морска сирена ” на спектакъл “София ”. Работи с деца за раждането на нови креативен пространства, обединявайки и развивайки креативния и житейския си опит.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР