Арт фестивалът Сръчко започна в Приморския парк във Варна -

...
Арт фестивалът Сръчко започна в Приморския парк във Варна -
Коментари Харесай

Сръчко в Приморския парк: Над 100 майстори творят на живо

Арт фестивалът " Сръчко " стартира в Приморския парк във Варна - сред Морското казино и сцена " Раковина ". За 3-то следващо лято той ще радва варненци и посетители на града от 5-ти до 18-ти юли.

" Сръчко " е най-вече ориентиран към интензивно живеещите хора. В него вземат участие над 100 майстори на ръчно създадени произведения, като всеки един от тях създава на място излаганите артикули или изяснява по какъв начин се създават, защото за някой произведения, (примерно стъклените, се постанова използването на пещи и няма по какъв начин да се произведат на място), по този начин всички гости на фестивала могат да се срещнат с дадения поминък на майстора.

На фестивала са проведени работилнички от майсторите: за направа на сапун, работилничка за хвърчила, работилничка за изобразяване с къна, работилничка за декупаж, работилничка за плъстене с вълна, работилничка за направа на бижута, работилничка за направа на грънци, работилничка за направа на произведения от дърво и още доста други.

Безплатни тренировки по зумба, пилатес и медитация с тибетски звънкови купи ще има още в границите на фестивала.

През целия интервал на " Сръчко " ще има и особено самостоятелен детски ъгъл, където експерти ще рисуват с децата. Ще има и образование за деца по Scrach от Варненски свободен университет, Катедра " Информатика ". На фестивала също ще се изнесе и презентация за Емоционалната просветеност при децата. Специалисти ще са разполагаем на всички искащи за съвещания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР