Арт фестивал, организиран от Младежки център – Монтана,се проведе на

...
Арт фестивал, организиран от Младежки център – Монтана,се проведе на
Коментари Харесай

Арт фестивал в Монтана зарадва младите хора преди Великден

Арт фестивал, проведен от Младежки център – Монтана,се организира на 6 април в парк „ Монтанензиум “.

Събитиетопровокира интереса на публиката с действия, презентации и игри в областта на разнообразни изкуства, които можеха освен да се следят, само че и всеки да се включи в тях.

Компетентни обучители помогнаха на участниците да научат нови неща и да разкрият себе си.

Арт фестивалът стартира с открити ателиета по грънчарство, графити, изобразяване с разнообразни техники.

Бяха подредени изложения от диамантни гоблени, авторски рисунки на Алсу Пейчава, както и произведения на млади художници от Първо главно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, Четвърто главно учебно заведение „ Иван Вазов “, ПГСАКН „ Проф. арх. Стефан Стефанов “ и Професионална гимназия по лека индустрия. Различни техники на изобразяване показа пред публикахудожникът и учител по изобразително изкуство Димитър Гоцак.

Малко по-късно - в10:30 ч., при вход свободен,бе представенспектакъла „ Хитър Петър “. Той се играе в Клуб на артиста в Драматичен спектакъл – Монтана.

Работилница „ Направи си самичък “ беше за по-креативните участници. Тя се организира под управлението на арт педагожката Таня Василева..

Специален посетител на Арт фестивала беше кметът на Монтана Златко Живков. Тогава стартира занимателната игра „ Лов на яйца “.

В 16:00 ч. флашмоб с Dance Machine Crew с началник Марян Петков вдигне градуса на настроението. Заедно с тях своята изява получии Клуб по съвременни танци „ Дъга “ с началник Светла Иванова.

Половин час по-късно свои авторски песни и международни шлагери извършиха рок група Sweet Poison.

Арт фестивалът е активност по план BGLD-2.001-0004 „ Изграждане на Младежки център в град Монтана “, финансиран посредством Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи ” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 – 2021 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР