Арсенал спечели трета поредна победа, след като надделя с минималното

...
Арсенал спечели трета поредна победа, след като надделя с минималното
Коментари Харесай

Арсенал продължава да трупа точки под вещото ръководство на Микел Артета

Арсенал завоюва трета поредна победа, откакто надви с минималното 1:0 над гостуващия Уотфорд и усили серията си на 8 следващи срещи без загуба в мач от 11-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Емил Смит Роу в 56-ата минута, а също така на тяхната сметка бяха записани още два анулирани гола и пропусната дузпа. “Стършелите” от своя страна не сътвориха нищо изключително значимо пред Ааръм Рамсдейл и приключиха с човек по-малко поради червен картон на Юрай Куцка няколко минути преди края. Този мач ще бъде запомнен и юбилейния мач номер 100 за мениджъра на домакините Микел Артета.

Домакините откриха резултата още в 7-ата минута, когато бранителите на Уотфорд не спяха да изчистят една топка, тя се върна в наказателното поле, където Бен Фостър се опита да затвори ъгъла, Александре Лаказет го трансферира и я прати към Обамеянг, а той продължи към Сака и младокът означи. След обзор с ВАР обаче се оказа, че сред младока и голлинията е имало единствено един състезател на “стършелите”, защото вратарят Фостър бе излязъл напред и това докара до присъждане на засада. “Артилеристите” получиха дузпа в 34-ата минута, когато Дани Роуз отнесе с тяло и ръка Лаказет в наказателното поле. Зад топката застана Обамеянг, само че ударът му бе избавен от Бен Фостър.

Футболистите на Клаудио Раниери също сътвориха една добра опция в 34-ата минута, само че Дани Роуз стреля едва.

Арсенал въпреки всичко съумя да открие резултата в 56-ата минута, когато Емил Смит Роу означи с прекрасен удар отвън наказателното поле за 1:0. В идващите минути играчите на Микел Артета подвигнаха оборотите в търсене на второ попадение, което да реши срещата. Те доближиха до гол в 74-ата минута, когато удар на Мартин Йодегор бе напът да влезе в мрежата, само че топката бе допряна в последния миг от Обамеянг и това докара до анулацията му заради засада.

В 88-ата минута гостите останаха с човек по-малко, откакто Юрай Куцка бе изпъден за фал против Нуно Тавареш. Решението на съдията остави известни въпросителни, защото от повторенията изглеждаше като че ли той играе първо с топката, само че ВАР не можеше да се намеси, защото системата за видеоасистенция на съдията има право да се намеси само при непосредствено изпъждане, само че не и при втори жълт картон.

С тази победа Арсенал се изкачи на 5-тото място с 20 точки, а Уотфорд е 17-ти с 10.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР