Арсенал спечели голямото дерби на кръга във Висшата лига след

...
Арсенал спечели голямото дерби на кръга във Висшата лига след
Коментари Харесай

Вратар за 50 милиона провали Юнайтед срещу Арсенал

Арсенал завоюва огромното дерби на кръга във Висшата лига след 3:1 над Манчестър Юнайтед на своя стадион " Емирейтс " в Лондон. Сблъсъкът бе решен надълбоко в добавеното 8-минутно продължение, откакто първо Андре Онана позволи извънредно лек гол, дело на Деклан Райс, а по-късно Жезус довърши " алените дяволи ". Преди това двата отбора си бяха разменили по едно попадение в границите на 120 секунди.

В 27-ата минута Кристиан Ериксен лиши топката в личната половина и проби в тази на домакините, след което пусна остроумен пас в дълбочина към Маркъс Рашофорд. Юношата на Юнайтед съумя да стигне до топката, след което я задържа дълготрайно преди да я запрати във вратата на Арън Рамсдел. Попадението пристигна при първия прецизен удар на гостите, което не е нещо ново за Арсенал. Статистиката демонстрира, че от началото на годината отборът на Микел Артета е инкасирал в 7 разнообразни дуела за състезание гол след първия удар на противника.

Отговорът на Арсенал този път бе гръмотевичен. Минута по-късно резултатът към този момент бе 1:1, а в прегръдките на своите съотборници бе Мартин Йодегор, който бе оставен да стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на Андре Онана. За новия пазач на Манчестър това бе шести инкасиран гол в границите на последните 3 срещи. 

Второто полувреме даде още пристрастености на почитателите. След час игра реферът уточни бялата точка, откакто Кай Хаверц бе препънат от Арън Уан Бисака при пробив в наказателното поле. Повторенията демонстрираха, че има прикосновение в региона на колената на двамата играчи. Въпреки това ВАР убеди Антъни Тейлър, че е сбъркал и решението му бе анулирано. В заключителните 15 минути мениджърът на гостите Ерик загар Хааг включи в игра Хари Магуайър и ветерана Джони Евънс, а също и Гарначо. Именно последният вкара за 1:2 120 секунди преди края на постоянното време, само че ВАР анулира гола поради съществуване на тънка засада. За да пристигна 96-ата минута. Тогава безумна неточност на Онана остави Юнайтед с празни ръце. След центриране от ъглов удар Деклан Райс съумя да спре топката на гърди, след което стреля, а вратарят на гостите не съумя да избие удара, макар че бе в неговия ъгъл. В последната минута Жезус се откъсна от защитата и съумя да излезе очи в очи със стража, след което прати топката в далечния му ъгъл за 3:1. Така Арсенал съумя да поправи грешката си от предния кръг, когато записа домакинско 2:2 с Фулъм.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР