Арсенал, най-големият производител на оръжие в България открива свой, нов

...
Арсенал, най-големият производител на оръжие в България открива свой, нов
Коментари Харесай

Най-големият производител на оръжие в България откри завод в Стара Загора, търси 300 нови служители

" Арсенал ", най-големият производител на оръжие в България открива собствен, нов цех в Стара Загора. От тази седмица казанлъшкото сдружение е притежател въз основата, в която се е помещавал тогавашният цех " Светлина ", а по-късно така наречен Чорапена фабрика в града на липите.

" Трудностите, които среща " Арсенал " с набирането на фрагменти за своите производства, наложи неговото управление да потърси опция за тяхното решение. Такава опция е открита с покупката на завода в Стара Загора ", разясняват от предприятието в.

Разгънатата застроена повърхност на обекта е над 12 декара. Намира се в Индустриалната зона на Стара Загора, директно след надлеза над ж.п. линията за кв. " Кольо Ганчев ". Мястото е с построена и поддържана инфраструктура и комфортни транспортни връзки.

Освен положителното разположение, лесния и бърз достъп до базата, голямо преимущество е отличното положение на сградния фонд, означават от предприятието. Той е изцяло освежен и осъвременен, построени са климатична и отоплителна съоръжения.

" Даденостите на обекта като местонахождение, положение на постройките и транспортната съгласуваност удовлетворяват условията на " Арсенал " за развиване на едно модерно металообработващо произвеждане, каквото ще се реализира тук ", разясняват от " Арсенал ".

Филиалът на сдружението в Стара Загора ще бъде екипиран с ново цифрово-програмно съоръжение, като огромна част от процесите ще са автоматизирани и роботизирани, което го прави съвременен като конструкция и организация и прелъстителен за труд и професионална реализация. 
 В оръжейния цех
В най-големия оръжеен цех у нас още веднъж подвигат заплатите - след 5-те нараствания предходната година

Има и бонуси за новопостъпили служащи и чиновници

На този стадий упованията са да бъдат разкрити от 200 до 300 работни места с наклонност те да набъбнат до 500. Новият филиал ще стартира като обособено произвеждане към Завод 1 на компанията, с наклонност след това да се обособи като независим цех към сдружението. Намеренията на фирменото управление са той да стартира да работи още през идващия месец и настоящо да се окомплектова с нужното съоръжение и личен състав.

За потребностите на новото поделение на " Арсенал " в Стара Загора са нужни необятна гама експерти и служащи. Набират се конструктори, инженери - произвеждане, електромонтьори, машинни монтьори, машинни оператори ММ с ЦПУ, монтьори - поддръжка съоръжения и съоръжение, настройчици ММ с ЦПУ, окачествители - индустриален надзор, стругари, фрезисти, шлайфисти, шлосери.

За задачата още през декември 2022г. оръжейният цех откри собствен офис в центъра на Стара Загора, в който да бъдат одобрявани и придвижвани документи за работа и всеки искащ да може да се запознае на място със свободните позиции. 

Заплати над междинните за страната

Работните заплати в " Арсенал " бяха вдигнати пет пъти през предходната 2022 година, като общото нарастване бе с 63% по отношение на миналата година. С това междинната работна заплата в " Арсенал " надвиши 2000 лв.. Към сегашна дата междинната работна заплата в заводите на сдружението в Казанлък и Мъглиж и в новия си цех в Стара Загора е над 2200 лв., а в Завод 3 и Завод 4 - над 2450 лв..
 Заплатите в казънлъшкия цех
Заплатите в най-големия оръжееен цех у нас се подвигат за 5-ти път тази година

Колко стана междинната заплата в сдружението

Важно е да отбележим, че производствата на " Арсенал " АД, които са с висок риск, са включени в листата с обекти за периодически надзор на рискови производства и действия.

Заводът " Арсенал " е свързван с честите произшествия,

смъртните случаи и тежките пострадвания на чиновниците. Последният кървясъл случай се случи през октомври 2022 година, когато починаха трима души, а една жена беше ранена. През април предходната година пострадаха две от работничките в завода. 

През август 2021 година предходната година избухна пожар в склад за взривни материали, в резултат на който един служащ умря, а различен беше ранен.

През март 2020 година пък шестима служащи пострадаха при гърмеж в оръжейницата.

На 25 ноември 2019 година други три работнички пострадаха при случай в цех 3 на оръжейния производител " Арсенал " в Казанлък. Тогава електровъзпламенител за неуправляваема ракета е провокирал гърмежът в оръжейния цех " Арсенал " в Казанлък.

Месеци по-рано, на 23 август 2019 година избухна пожар на територията на цех " Арсенал " сред град Казанлък и село Бузовград.

Инциденти имаше и през 2018 година, 2016 година, 2014 година, 2012 година и 2011 година

Най-големият оръжеен цех у нас търси близо 300 нови служащи и чиновници

Търсят се главно служащи, само че има и позиции за инженери

През 2023 година се навършват 146 години от основаването на " Арсенал " АД и 100 години от установяването на предприятието в Казанлък. През последните няколко години направените в сдружението вложения надвишават 200 милиона лв.. Паралелно с обновяването на индустриалните цехове, построяването на нови уреди и въвеждането на модерно софтуерно съоръжение, сдружението уголемява и обществената си стратегия, касаеща работещите във компаниите " Арсенал " АД и " Арсенал 2000 ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР