Арсенал е спечелил едва три мача под ръководството на Микел

...
Арсенал е спечелил едва три мача под ръководството на Микел
Коментари Харесай

Йозил засипа с похвали Артета

Арсенал е спечелил едвам три мача под управлението на Микел Артета, откакто беше назначен за управител през декември, само че плеймейкърът Месут Йозил е окуражен. Германският халф съобщи, че влизането на испанския експерт е подобрило тактическото развиване и е вкарало прохлада в тима.

„ Това са единствено два месеца, откогато Микел е тук, само че ние напреднахме извънредно доста в тактическо отношение - удовлетворен е Йозил. - Той знае всичко - на коя позиция играят съперниците или по какъв начин мениджърът на съперника обича да нападна или да прави преса, както и по какъв начин да се противопоставиш на съперника. Знаем, че сезонът за нас е сложен, само че ние желаеме да печелим мачове, да трупаме точки и в края на сезона може и да сме в Топ 4. Нашата цел е да бъдем в Шампионската лига “, съобщи Йозил.

Aртета, който пое тима от краткотрайния ментор Фреди Люнгберг, изрази вярата си, че подготвителния лагер по средата на сезона в Дубай е оказал помощ да наложи концепциите си в тима доста по-бързо и чака положителни резултати в мачовете до края на сезона.

А по въпроса със своето лично бъдеще, Йозил изясни, че не е сигурен какво ще стане когато договорът му изтече в края на сезона:

„ Имам алтернатива за още една година и по-късно нямам концепция какво ще стане. Но сега не виждам толкоз напред в бъдещето. В момента желая да дам всичко от себе си за тима, а какво ще стане, бъдещето ще покаже “, добави още германецът.

В момента Арсенал е на 10-о място във Висшата лига на Англия по футбол с 31 точки, на 10 от Челси, който е на 4-а позиция и по-близо до изпадането, откъдето го разделят 7 точки. Артета обаче е оптимист, че артилеристите ще могат да се преборят за място в квалификациите за Шампионската лига при 13 кръга до края.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР