Арсен Венгер заяви, че е готов да поеме риска да

...
Арсен Венгер заяви, че е готов да поеме риска да
Коментари Харесай

Венгер готов да поеме риска да провежда Мондиал на 2 г.

Арсен Венгер съобщи, че е подготвен да поеме риска да вкара провеждането на международни шампионати на всеки две години.

Бившият управител на Арсенал си навлече рецензии от света на футбола, откакто допусна, че би трябвало да има по-малко паузи за националните тимове и повече международни шампионати. Пред Би Би Си французинът съобщи твърдо, че актуалният календар не предлага „ никаква изясненост, елементарност или съвременен метод за образуване на един сезон “.

„ Мисля, че в случай че продължим по този начин, ще се ударим в стената. Това, което е безусловно нездравословно за играчите, е непрекъснатите пътувания и отмалялост. Редуцирайки квалификационния интервал, имам вяра, че клубовете ще имат изгода от това, играчите ще имат изгода от това “, стартира той. Венгер отхвърли терзанията от уронване престижа на Мондиала, казвайки: „ Световното състезание е толкоз огромно събитие, че не считам, че ще  му пострада престижа. Искаш да бъдеш най-хубавият в света и искаш да бъдеш най-хубавият в света всяка година. Не си чеша егото. Бях помолен да оказа помощ с смяна на календара отсега нататък, съветвам се с целия свят “.

Венгер, който не съумя да завоюва европейски трофей с Арсенал след повече от две десетилетия отпред на клуба, добави: „ Уверен съм, само че не знам силите, които са „ за “ или „ срещу “. Просто върша това предложение, тъй като считам, че е положително за играта. Дълго време бях управител на Арсенал и постоянно съм считал, че разграничението сред интернационалните надпревари и клубните шампионати не е задоволително положително. След предлагането за международно състезание на всеки две години от време на време има прочувствена реакция. Не съм сюрпризиран. Много хора, които бяха против предлагането ми, трансформираха мнението си, откакто го видяха “.

„ Някои хора съдиха единствено въз основата, че е на всеки две години и беше по-емоционално, тъй като „ всички сме израснали в този цикъл “ и мога да схвана това. Но доста реакции, които бяха отрицателни, се появиха, тъй като хората не бяха видели цялата идея. Тази идея, несъмнено, Мондиал на всеки две години, има смисъл единствено в случай че бъде забелязано цялото предложение и в случай че бъдат прегрупирани квалификациите “, приключи Венгер. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР