Арнолд Шварценергер беше губернатор на щата Калифорния два мандата от

...
Арнолд Шварценергер беше губернатор на щата Калифорния два мандата от
Коментари Харесай

Матю Макконъхи има големи шансове да стане губернатор на Тексас

Арнолд Шварценергер беше губернатор на щата Калифорния два мандата от 2003 до 2011 година
Според резултати от ново изследване на публичното мнение възможностите на Матю Макконъхи да стане губернатор на Тексас наподобяват доста положителни.

Изследването, оповестено от Тексаския университет и „ Далас Морнинг Нюз “ сочи, че в предполагаем директен дуел артистът изпреварва сегашния губернатор Грег Абът с 8 пункта. Общо 43% от интервюираните декларират, че биха подкрепили Макконъхи, 35% - Абът, а 22% биха избрали някой различен, написа „ Дейли мейл “.

Макконъхи се показва още по-добре против различен прочут претендент в конкуренцията през 2022 година. Според изследването артистът би победил демократа Бето О`Рурк в предполагаем директен дуел с 49 против 27 %.

О`Рурк, който през 2018 година загуби кандидатурата си за Сената от Тед Круз, а по-късно се провали като претендент за президент през 2020 година, публично хвърли шапката си на кръга по-рано тази седмица.

Въпреки това, в конкуренция сред тримата евентуални претенденти болшинството избира Абът, който събира 37 % поддръжка пред 27% на Макконъхи и 27 % на О`Рурк.

Макконъхи, който живее в Остин, намекваше за кандидатурата си за губернатор от месеци, само че не сподели дали ще се кандидатира като републиканец или демократ.

52-годишният притежател на Оскар не демонстрира намерено политическите си възгледи, само че някои негови изявления подсказват, че той е сдържан до консервативно надъхан.

Звездата към момента обмисля дали да се кандидатира или не. Миналия месец той съобщи пред „ Ню Йорк Таймс “, че „ преценя “ дали да се кандидатира и би се кандидатирал единствено в случай че счита, че може да бъде „ потребен “ на гласоподавателите.

Ако Макконъхи реши да се кандидатира за висшия пост, той ще би трябвало да подаде документи до 13 декември.

Матю няма да е първата звезда, която ще заеме губернаторски пост, в случай че реши да влезе в конкуренцията и я завоюва. Арнолд Шварценергер беше губернатор на щата Калифорния два мандата от 2003 до 2011 година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР