Армията в такива моменти се сплотява около генерала си.Въпросът не

...
Армията в такива моменти се сплотява около генерала си.Въпросът не
Коментари Харесай

Армията пак избра генерала си. С пълно мнозинство ГЕРБ посочи Борисов за нов-стар лидер

" Армията в такива моменти се сплотява към генерала си ".

Въпросът не е кой, въпросът е за какво. Защото ни би трябвало опит, тъй като ни би трябвало мощ, тъй като ни би трябвало водачество ".

Така двамата зам.-председатели на ГЕРБ Даниел Митов и Томислав Дончев предложиха, без грам изненада, Бойко Борисов за водач на партията на провелото се през днешния ден Национално заседание. По време на война командирите не се сменят. Затова предлагам Томислав Дончев и Дани Митов - отвърна им Борисов, като ги уточни за заместници.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/герб конгрес гласоподаване вб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 466 " />

Пак без никаква изненада, водачът бе определен с 0 гласа въздържал се, с нула гласа срещу. За гласоподаваха всички 943-ма делегати.

Борисов направи и някои промени в състава на тясното управление - Изпълнителната комисия, като отново без изненада от нея беше извадена Даниела Дариткова. Дариткова бе ръководител на парламентарната група на ГЕРБ, само че отхвърли да влезе в последния парламент. На нейно място в ИК влиза Делян Добрев.

Репресии, машини, сензации оставили ГЕРБ втора

По традиция Борисов влезе в залата под аплодисментите на станалите на крайници делегати. Пак по традиция, имаше и приветствени адреси - като този на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. " Твоите държавни управления пазеха финансовата непоклатимост. Сега страната се ръководи от коалиция на омразата. Всичко е безредно. Мандатоносителят не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическата отговорност. ГЕРБ да образува държавно управление в сянка ", обърна се Лопес към " скъпия си другар Бойко ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/герб конгрес вб3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Кметът на Стара Загора и член на тясното управление - Живко Георгиев, пък направи бърз обзор в цифри - на изборните триумфи на ГЕРБ. А това, че партията загуби последните парламентарни избори, оставайки втора по величина, Тодоров оправда с полицейски репресии, с въвеждането на напълно машинния избор в огромните секциии, с " чегъртането " - " вадеха се нови сензации всеки ден ". След което Тодоров предпостави още несъстоялия се избор на водач:

" С неговото преизбиране единомислещо през днешния ден, ние ще бъдем поведени към победа на избори ".

После се изредиха доста оратори, нещо извънредно за конгресите на някогашната ръководеща партия, като някогашният народен представител Спас Гърневски, кметове, евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков, някогашният министър на културата и също народен представител Вежди Рашидов, депутатката и някогашна министърка на обществената политика Деница Сачева, сътрудниците й от образованието и енергетиката Красимир Вълков и Делян Добрев и прочие Всички до един подлагаха на критика ръководството, чертаеха мрачни вероятности във връзка с цените и приходите и оповестиха пред делегатите триумфите на личното си ръководство по секторни политики.

Дамаджани, обществената Св. Богородица и просто Кирчо

Най-пламенен (и цветист), както нормално бе Гърневски.

" Да сложим началото на края на ръководството на президентската хунта! Да възстановим демокрацията!

Най-късно тази година трябв пъкъла предизвикаме предварителни парламентарни избори " - зададе посока някогашният народен представител.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/герб конгрес вб3 нанков маринов ананиев.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

И приказва дълго - за министъра на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, който спрегна в едно изречение с " стомна " и " махмурлук ", за лидерката на Българска социалистическа партия и вицепремиер като Корнелия Нинова, която била " обществената Света Богородица ", шефката на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова пък била " кабинетна хлапачка ", изготвила описи по Гугъл, управлявани от Борисов и основния прокурор.

" Дойде просто Кирчо и той стартира от заран до вечер да приказва по медиите повече от публицистите. Абе анкоолу, отивай да управляваш страната ", привнесе към ораторското майстворство и Рашидов, който преди този момент регистрира триумфите си като министър на културата.

Но и даде от трибуната поръчка, че към този момент ще се пенсионира, в това число от партийни действия, обаче ще остане до водача, в случай че той има потребност от него.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/герб конгрес вб караянчева горанов.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Андрей Ковачев пък разкритикува държавното управление, само че и президента Румен Радев във връзка с позицията на България по отношение на Русия.

" Крим е съветски, приказва Румен Радев. Корнелия Нинова - че не би трябвало да има наказания, а през днешния ден била споделила и че Европейски Съюз се приближава до позициите на Българска социалистическа партия ", съобщи той и дефинира изявленията на Нинова като " некомпетентност ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/герб конгрес вб александър йорданов.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Сачвева и Делян Добрев пък " откраднаха " от Кирил Петков " Ние сме А тимът ", което той обича да повтаря още от предизборната акция, като и двамата рисуваха обществен и енергиен апокалипсис, с който единствено ГЕРБ можела да се оправи, само че не и сегашните ръководещи.

" Стана като " Тесла ", единствено че от " Али експрес ", обрисува държавната политика в енергетиката Добрев.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР