Армията остава в помощ на Берковица. В подкрепа на състава

...
Армията остава в помощ на Берковица. В подкрепа на състава
Коментари Харесай

Бедствието в Берковица: Как ще се справят хората?

Армията остава в помощ на Берковица . В поддръжка на състава там идват и военнослужещи с тежка техника от Белене. Възстановителните действия не престават с подсилване на коритото на локалната река и с разчистване на дерета.

Военнослужещи и пожарникари оказваха помощ на популацията през вчерашния ден

Животът на жителите обаче ще се върне постепенно и мъчно в естествения си темп. Трети ден след наводнението майката на Диана Славкова към момента е в потрес. Когато приливната вълна залива къщата, тя е сама. Бяга на втория етаж, само че водата съвсем го доближава.

Снимка: bTV

„ Тя не може да плува и към този момент е изпитала боязън за живота си. Подпирала е прозореца с ръка и просто е очаквала, че във всеки един идващ миг или водата влиза при нея, или нещо се случва с цялата къща в основите ѝ и потегля нанякъде “, споделя Диана Славкова.

Стихията бута оградата, нахлува през прозорците и изхвърля всичко на открито. Жената звъни за помощ.

Стотици са наводнените парцели, десетки коли са повлечени от водата

„ Пожарникарите са я извели на ръце. Попитали са къде да я закарат, тя въобще не е била на себе си и е споделила, че не знае накъде да върви “, споделя още Диана Славкова.

С първия етаж е погубен и съвсем целият фамилен списък.

Снимка: bTV



„ Още е доста смутена, тъй като на този етаж ѝ стояха картички, събирани цялостен живот, фотоси, мемоари, книги, всевъзможни персонални движимости. Всъщност шокът е още доста свеж и ще би трябвало много време човек да преживее и мисловно това, което му се е случило “, споделя Диана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР