Армията ни е готова. Каквото и да е развитието на

...
Армията ни е готова. Каквото и да е развитието на
Коментари Харесай

Началник щаба на Франция: Армията ни е готова, време е да научим уроците от войната в Украйна

Армията ни е подготвена. Каквото и да е развиването на интернационалната обстановка, французите могат да бъдат спокойни: техните бойци ще бъдат там. Това съобщи Пиер Шил, шеф на щаба на френската войска в публикация за Le Monde.

По думите му Франция има огромни активи. В допълнение към своето нуклеарно въздържане, тя разполага със сили, които са подготвени и оперативно съвместими със съюзническите армии.

Шил акцентира, че като шеф на щаба на армията „ задачата ми е силата, демонстрирана от нашите сили, да въздейства върху трендовете, да оказва помощ за разрешаването на спорове, да основава взаимност и да възпира офанзивите против Франция, нейния народ, територия и ползи “.

Началникът на Щаба на френската войска означи още, че се е провалил планът за международен ред, учреден на суверенитета на страните, интернационалното право и разрешаване на разногласия посредством договаряния. А експанзията на Русия против Украйна демонстрира, че войната си остава непрекъснат метод за разрешаване на разногласия, което западните общества в продължение на десетилетия са подценявали, тъй като са живели в мир и благополучие.

По думите на Шил от войната в Украйна могат да се извлекат доста уроци: електронната война не изключва ръкопашния пердах в окопите; има както хакерски атаки, по този начин и артилерийски дуели; манипулирането на информацията не изключва борбата от къща на къща в градски условия; виждаме както свръхскоростни ракети, по този начин и евтини удари с дронове. А това допуска, че към този момент не е задоволително просто да проучваме споровете, които ни заобикалят. Но и да бъдат готови аримите да подсигуряват сигурността както на своите нации, по този начин и на своите съдружници, основно в Европа, акцентира Пиер Шил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР