Армията на САЩ е фиксирана в конфронтацията с , но

...
Армията на САЩ е фиксирана в конфронтацията с , но
Коментари Харесай

Forbes: Докато САЩ се занимават с Китай, Русия все повече заплашва Европа

Армията на Съединени американски щати е закрепена в борбата с, само че през идващите години нейните благоприятни условия може да са нужни другаде – да вземем за пример в Източна Европа. Това написа в публицистичен коментар американското издание Forbes, представено от Агенция " Фокус ".

Днес възраждаща се Русия съставлява опасност за половин дузина прилежащи страни и е допустимо в близко бъдеще въздействието на Москва последователно да проникне в центъра на западната цивилизация. Притесненията на Вашингтон за възходящата мощност и въздействие на Пекин сигурно са оправдани, само че главната му геополитическа цел в този момент е да откри надзор над Тайван, до момента в който възраждащата се Русия съставлява опасност за редица нейни прилежащи страни.
 Хаванският синдром: Мит или действителност Хаванският синдром: Мит или действителност
Миналата седмица в Колумбия беше открит хипотетичен случай на " Хавански синдром " - най-новото от поредицата подозрителни набези, ко...

Беларус към този момент стана жертва на тактиката на Москва. Александър Лукашенко разреши многочислени въоръжени сили да бъдат ситуирани в страната му по време на септемврийските учения " Запад-21 " и не е известно дали всички ще бъдат изтеглени назад. Наред с други неща, руснаците разположиха зенитно-ракетни комплекси С-400 на пешеходно разстояние от полската граница, което в действителност сложи жителите на страната под пресечен огън сред системите за Противовъздушна отбрана, ситуирани в Беларус и Калининградска област. " Полша вижда възходяща опасност от съветско настъпление и стартира да закупува съвременни оръжия като изтребители F-35 и танкове Abrams, само че не е ясно дали Вашингтон схваща заплахата, която съставлява авантюризмът на Русия ", разясняват от редакцията.

Макар американската войска в този момент да е заета със опасността от Китай, през идващите години нейните качества може да са най-необходими в Източна Европа. " Администрацията на Обама изцяло загуби от взор продължаващия интерес на Москва да господства в Европа и по тази причина не беше подготвена да се опълчи на анексирането на Крим от Русия през 2014 година Оттогава американските елити не съумяват да вдървен огромния проект на Русия за възобновяване на господството в Източна Европа. Ако администрацията на Байдън не вижда заплаха в Стратегията за национална защита и продължава да бъде закрепена върху Поднебесното царство, тогава не би трябвало да е изненадващо, в случай че през идващите години въздействието на Русия последователно проникне в центъра на западната цивилизация ", заключава Forbes.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР